PvdA

Zaanstreek

Op de agenda:

hub noire

facebooktwitter-logo

pvda metroos

 

PvdA café in De Fabriek elke laatste vrijdag van de maand.

De eerstkomende is op vrijdag 27 maart 2015.

Klik hier voor meer informatie.

ombudsteam

Vandaag 69

Gisteren 86

Deze week 394

Deze maand 1389

Totaal 42910

Nieuws algemeen

Jet Bussemaker bezoekt beroepsopleidingen IJmond en Zaanstreek

pvda nhOp donderdag 19 februari brengt minister Jet Bussemaker een bezoek aan twee scholen voor beroepsonderwijs in de regio IJmond en in de Zaanstreek. In de IJmond bezoekt de minister het Technisch College Velsen en in de Zaanstreek het Regio College Zaanstreek-Waterland.

Tijdens het bezoek laten beide scholen zien hoe zij intensief samenwerken met het regionale bedrijfsleven, om hun leerlingen zo goed mogelijk klaar te stomen voor een baan bij een bedrijf in de buurt. Zo maakt het Technisch College Velsen onderdeel uit van de Techport IJmond, een samenwerkingsverband van overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen in de IJmond.

Lees meer...

Arie Lems prijs 2015

arielemsArie Lems was onze Burgemeester en PvdA'er. Hij was een bruggenbouwer, ontwikkelaar en samenbinder voor mensen en belangen van de Zaanstreek. Hij werd hierom zeer gewaardeerd en heeft veel bereikt.

Als eerbetoon aan Arie Lems is er een prijs ingesteld voor mensen of organisaties die van betekenis zijn voor de Zaanstreek, in de wetenschap dat de genomineerde daarvoor bruggen bouwen, ontwikkelen en samenbinden heeft toegepast.

De prijs wordt eens per twee jaar toegekend en bestaat uit een bedrag van 500 euro en een oorkonde. Er is een jury gevraagd en benoemd die de genomineerde mensen of organisaties beoordeelt en tot een keuze komt.

Lees meer...

PvdA congres 17 en 18 januari 2015

maarten klopZaterdag 17 en zondag 18 januari was er een belangrijk congres voor de partij in Utrecht. Op een prachtige locatie overigens: De Frabique. Een oud fabriekspand, dat als cultureel erfgoed in goede conditie bewaard is gebleven en bruikbaar is gemaakt o.a. als evenementen-, vergader- en congrescentrum.

Het congres was zo belangrijk omdat de partijdemocratie aan de orde kwam, alsmede het rapport Van Waarde. Ook werd de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer vastgesteld en kwamen moties aan de orde in het kader van het kabinetsbeleid.

Over de resultaten van het congres is in de media vrij uitgebreid aandacht besteed. Verder verwijzen we naar de informatie vanuit de landelijke partij. Woensdag 21 januari jl. heeft elk partijlid met een e-mailadres een mail ontvangen onder de titel: “Kijktip”. Hierin is ook een videoclip opgenomen voor de komende verkiezingen, waarin resultaten van ons beleid zichtbaar zijn gemaakt.

Lees meer...

Nieuwjaarsreceptie 3 januari 2015

nieuwjaar2015Zaterdag 3 januari jl. heeft de nieuwjaarsreceptie van de PvdA afdeling Zaanstad, Wormerland, Oostzaan plaatsgevonden in het Holland Routehuis op het Hembrugterrein.

Een prachtige locatie, waarover we van Lucas Arts nadere achtergrondinformatie kregen. Uitermate interessant.

Er was een goede opkomst, naar schatting zo tussen de 60 en 80 mensen. Erg leuk was, dat van andere partijen ook mensen aanwezig waren zoals van Rosa, de VVD, het CDA en D’66.

Behalve dat ikzelf een aantal politiek inhoudelijke statements naar voren heb gebracht over de positie van onze partij landelijk en lokaal, heeft ook Tjeerd Talsma, lijsttrekker voor de provincie, iets gezegd over het belang van de komende verkiezingen.

Lees meer...

Argos onderzoek decentralisatie zorg

argos2014Is Zaanstad klaar voor de decentralisatie van de zorg? Per 1 januari gaat de zorg voor de jeugd en ouderen op de schop.

Niet langer de landelijke overheid is dan verantwoordelijk voor zorg en jeugdzorg, maar de gemeente. Zaanstad is in 2013 al begonnen met de Sociaal Wijkteams. Sinds dit jaar telt Zaanstad zelfs tien Sociaal Wijkteams en vijf Jeugdteams.

Verslaggever Irene Houthuijs keek vier maanden mee met de praktijk van de decentralisatie in Zaanstad. Zij volgde de verantwoordelijk wethouder, Jeroen Olthof, op de voet. Zij ging mee op werkbezoek, woonde stafvergaderingen bij op het stadhuis en ging mee naar wijkbijeenkomsten.

Is de gemeente Zaanstad klaar om vanaf 1 januari de verantwoordelijkheid voor zorg te dragen?

Bron: NPO Radio 1

Nieuwe bestuursleden gezocht

pvda metroosAan de leden van de PvdA afdeling Zaanstreek.

Beste mensen,

Volgens de vierjarige gemeenteraadscyclus zal het afdelingsbestuur in maart 2015 (voorjaarsledenvergadering) in zijn geheel aftreden. Er wordt dan een nieuw bestuur gekozen, dat in principe vier jaar in functie blijft. Zittende bestuursleden kunnen zich herkiesbaar stellen.

Eerder is al gemeld, dat in ieder geval de functies van voorzitter en secretaris vrij zullen vallen. Deze worden, evenals de penningmeester, door de leden in functie gekozen.

Lees meer...