PvdA

Zaanstreek

facebooktwitter-logoDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Komende evenementen

icon signaalrood

ombudsteam

werf_een_lid

Nieuws algemeen

Aanpassing organisatie afdeling Zaanstreek

maarten klopDe fusieafdeling Zaanstad, Wormerland, Oostzaan (Zaanstreek) is op 1 januari 2011 van start gegaan. Nu ruim drie jaar geleden. Daaraan is een aantal jaren van samenwerking en voorbereiding vooraf gegaan.

Het bestuur heeft na deze drie jaar functioneren van de nieuwe afdeling de organisatie nog eens tegen het licht te houden. Bij de start was de organisatie gebaseerd op een aantal uitgangspunten en doelstellingen zoals geformuleerd in het fusiedocument “Fusieafspraken” van 18 oktober 2010.

Lees meer...

Nieuwe verhoudingen

maarten klopLaat ik beginnen om alle burgers die woensdag 19 maart 2014 bij de gemeenteraadsverkiezingen op de PvdA hebben gestemd te bedanken voor hun steun. En juist nu, ook na deze verkiezingen hebben we de steun van de burgers hard nodig. We zullen er alles aan doen, net zoals we dat in de afgelopen periode ook al geprobeerd hebben te doen, om zo goed mogelijk bij te dragen aan een goed bestuur van onze drie gemeenten. Dit in het belang van onze gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan en hun burgers.

De resultaten van de verkiezingen waren, zacht gezegd, geen beste uitslag voor onze partij. We volgen de landelijke trend, waarbij de PvdA in vrijwel alle gemeenten, vooral in de grotere gemeenten, veel stemmen heeft verloren. Zo ook in de Zaanstreek, waar we in Zaanstad terugliepen van acht naar vijf zetels en in Oostzaan van twee naar één zetel. Alleen in Wormerland hebben we onze twee zetels kunnen behouden.

Lees meer...

Ouderen kiezen voor PvdA

De PvdA Werkgroep Ouderenbeleid Drenthe heeft middels een brief aan oudere partijleden de oproep gedaan om te gaan stemmen op de PvdA. PvdA Zaanstreek ondersteunt dit initiatief en roept haar oudere partijleden op hetzelfde te doen. 

Document
Brief aan oudere partijgenoten in Drenthe

Nieuwjaarsreceptie 4 januari 2014

nieuwjaarsreceptie2014 24Zaterdag 4 januari 2014 heeft de PvdA Zaanstreek (Zaanstad, Wormerland, Oostzaan) haar nieuwjaarsreceptie gehouden.

De bijeenkomst vond plaats in De KunstGreep in Oostzaan en er waren 70 mensen op af gekomen. Het was heel gezellig en geanimeerd. Zie bijgaande foto’s.

Gré Boom was onze gastvrouw en heette alle aanwezigen van harte welkom en wenste iedereen een goed en gezond 2014 toe en vooral ook een goede verkiezingsuitslag op 19 maart a.s.

Lees meer...

Nelson Mandela

wimkok nelson mandelaVan Nelson Mandela wordt wel gezegd dat hij “de mantel aantrok die Mahatma Gandhi heeft nagelaten”. Beiden waren voorvechters van verzoening, tolerantie, mensenrechten en vrede. Ook vochten zij tegen oorlog, haat en discriminatie en voor een menswaardig bestaan voor iedereen.

Nelson Mandela is donderdag 5 december 2013 overleden en terecht hebben velen, ook in de media, veel aandacht besteed aan de enorme invloed en waarde van Mandela voor Zuid-Afrika maar ook voor de hele wereld. Nederland wordt terecht goed vertegenwoordigd bij het afscheid van Mandela in Zuid-Afrika.

Lees meer...

PvdA gaat van deur tot deur in de Zaanstreek

De deur aan deur actie van PvdA Zaanstreek, afgelopen zaterdag, was een succes. 

Op 30 november heeft de Partij van de Arbeid gecanvast in Oostzaan, Wormerveer en Zaandam. In Wormerveer zijn Tweede Kamerlid Jeroen Recourt, en vrijwilligers, waaronder fractieleden en Jonge Socialisten, het marktplein opgegaan.

in de Kerkstraat in Wormerveer zijn de vrijwilligers langs de deuren geweest om het gesprek met bewoners aan te gaan.

Lees meer...