Nieuws algemeen

De internationale politiek en de lokale gevolgen

katipiriWij zijn Zaankanters is een platform voor sociaal betrokken Zaankanters die zich inzetten voor de Zaanse samenleving. Het platform wil het persoonlijke gesprek bevorderen en daarom organiseert de PvdA Zaanstreek vrijdag 27 mei a.s. een politiek café met als onderwerp: de internationale politiek en de lokale gevolgen. Om het onderwerp in te leiden zal Europarlementariër Kati Piri om 20.30 uur de avond openen. Het Wij zijn Zaankanters Café wordt gehouden in café Noire op de Dam in Zaandam.

De Europese Unie heeft in maart een asieldeal met Turkije gesloten, waarbij Turkije zich bereid heeft verklaard om migranten terug te nemen die alsnog de oversteek naar de Griekse eilanden maken. In ruil hiervoor krijgt Turkije financiële ondersteuning, versnelling van EU-toetredingsgesprekken en zet de EU zich in om visumvrij reizen voor Turken in Europa mogelijk te maken.

Lees meer...

TTIP-avond gewestelijke Europawerkgroep PvdA NH: 25 mei 2016

ttip2016Beste PvdA vrienden,

Op woensdag 25 mei aanstaande organiseren wij met de Gewestelijke Europawerkgroep van de PvdA Noord-Holland een avond over TTIP en de regio..

Wellicht speelt het thema TTIP ook binnen jullie afdeling. 

De avond is (ook) interessant voor PvdA-leden die belangstelling hebben voor de regionale economische dimensie van Europa.

Meer informatie over de doelstellingen van onze Gewestelijke Europawerkgroep kunt u vinden op onze website: https://europanetwerknoordholland.pvda.nl/

En op onze Facebook-groep: https://www.facebook.com/groups/896278417127068/

Lees meer...

Diverse 1 mei vieringen 2016

Dag van de Arbeid 2016 in Oostzaan

Op zondag 1 mei 2016, de Dag van de Arbeid, kwamen de Oostzaanse PvdA-ouderen bijeen om deze dag gezamenlijk te vieren.

Ook partijgenoot Rob Meerhof, die nu ruim een jaar in Oostzaan burgemeester is, was aanwezig en dat was een mooie gelegenheid om ons  wat meer over zichzelf en zijn werk te vertellen.

Partijgenote Marijke Frijlink las ons voor uit "Het einde van de Rode mens", het boek van Nobelprijswinnares Svetlana Aleksijevitsj uit Wit Rusland, hetgeen op iedereen veel indruk maakte.

Lees meer...

Algemene beschouwing PvdA MAAK ZAANSTAD

songul mutluer219 april 2040

Uit een dag van de nieuwe burgemeester:

Vanuit de mooiste kamer met het hoge plafond in het stadhuis kijk zij uit naar het nieuwe Inverdangebied dat zich uitstrekt tot aan de Peperstraat en de Zuiddijk. "Wat hebben de woningen en de winkels op het Noordsche Bos veel levendigheid gebracht", gaat door haar hoofd. "De stad zag er nog onaf uit in 2016", gaan haar gedachtes verder. De Bijenkorf in het oude V&D gebouw, de markthal in de Rozenhof en de Ikea hebben het winkelend publiek en de toerisme doen toenemen. De kabelbaan is een waar succes gebleken om mensen van A naar B te vervoeren. En wat is de Zaanbocht mooi geworden waarvandaan de Zaanhopper elke 10 minuten vertrekt naar de Zaanse Schans. De beste koffie kun je inmiddels drinken aan de Zaanbocht. Zij maakt zich op om naar huis te gaan naar haar mooie woning aan het Noordzeekanaalgebied. Sinds het vertrek van de kolencentrale Amsterdam en de zware industrie naar Hoogtij is het genieten geblazen. Geweldig vindt zij het, het wonen aan het Noordzeekanaalgebied. Zij kijkt tevreden naar buiten.

Lees meer...

22 april Earth-day Pubquiz in de Groote Weiver

earthday2016Tijdens Earth-day wordt er wereldwijd stilgestaan bij de wijze waarop wij persoonlijk kunnen bijdragen aan het behoud van onze planeet. Wij zijn Zaankanters, het sociaal maatschappelijk platform van PvdA Zaanstreek, doet dit met het organiseren van een interactieve Pubquiz in de Groote Weiver in Wormerveer. Vanaf 20.00u start de Pubquiz onder leiding van René Tuijn. Diverse gasten zullen een spelronde inleiden en vragen stellen. Gezelligheid en een beetje onderlinge strijd staan voorop.  De quiz is leerzaam maar het niveau van de vragen is voor iedereen toegankelijk. Meedoen is gratis en er kan in teams van 2 tot 5 personen worden meegespeeld.

Lees meer...

Wij zijn Zaankanters Café start op 25 maart in café Noire

anne de jongWij zijn Zaankanters is een platform voor sociaal betrokken Zaankanters die zich inzetten voor de Zaanse samenleving. Het platform, dat inmiddels 3 jaar bestaat, wil het persoonlijke gesprek bevorderen en daarom organiseert de PvdA Zaanstreek vrijdag 25 maart het eerste Wij zijn Zaankanters Café. Deze bijeenkomst wordt gehouden in café Noire op de Dam in Zaandam.

Tijdens deze informele avond kan er, onder het genot van een drankje, van gedachten worden gewisseld over actuele onderwerpen. ‘Wat moeten wij Zaankanters met de Oekraïne?’ is de vraag die, aan de vooravond van het referendum, centraal staat. Om het onderwerp in te leiden zal Tweede Kamerlid Marit Maij om 20.00 uur de avond openen.

Lees meer...