Nieuws algemeen

Diverse 1 mei vieringen 2016

Dag van de Arbeid 2016 in Oostzaan

Op zondag 1 mei 2016, de Dag van de Arbeid, kwamen de Oostzaanse PvdA-ouderen bijeen om deze dag gezamenlijk te vieren.

Ook partijgenoot Rob Meerhof, die nu ruim een jaar in Oostzaan burgemeester is, was aanwezig en dat was een mooie gelegenheid om ons  wat meer over zichzelf en zijn werk te vertellen.

Partijgenote Marijke Frijlink las ons voor uit "Het einde van de Rode mens", het boek van Nobelprijswinnares Svetlana Aleksijevitsj uit Wit Rusland, hetgeen op iedereen veel indruk maakte.

Lees meer...

Algemene beschouwing PvdA MAAK ZAANSTAD

songul mutluer219 april 2040

Uit een dag van de nieuwe burgemeester:

Vanuit de mooiste kamer met het hoge plafond in het stadhuis kijk zij uit naar het nieuwe Inverdangebied dat zich uitstrekt tot aan de Peperstraat en de Zuiddijk. "Wat hebben de woningen en de winkels op het Noordsche Bos veel levendigheid gebracht", gaat door haar hoofd. "De stad zag er nog onaf uit in 2016", gaan haar gedachtes verder. De Bijenkorf in het oude V&D gebouw, de markthal in de Rozenhof en de Ikea hebben het winkelend publiek en de toerisme doen toenemen. De kabelbaan is een waar succes gebleken om mensen van A naar B te vervoeren. En wat is de Zaanbocht mooi geworden waarvandaan de Zaanhopper elke 10 minuten vertrekt naar de Zaanse Schans. De beste koffie kun je inmiddels drinken aan de Zaanbocht. Zij maakt zich op om naar huis te gaan naar haar mooie woning aan het Noordzeekanaalgebied. Sinds het vertrek van de kolencentrale Amsterdam en de zware industrie naar Hoogtij is het genieten geblazen. Geweldig vindt zij het, het wonen aan het Noordzeekanaalgebied. Zij kijkt tevreden naar buiten.

Lees meer...

22 april Earth-day Pubquiz in de Groote Weiver

earthday2016Tijdens Earth-day wordt er wereldwijd stilgestaan bij de wijze waarop wij persoonlijk kunnen bijdragen aan het behoud van onze planeet. Wij zijn Zaankanters, het sociaal maatschappelijk platform van PvdA Zaanstreek, doet dit met het organiseren van een interactieve Pubquiz in de Groote Weiver in Wormerveer. Vanaf 20.00u start de Pubquiz onder leiding van René Tuijn. Diverse gasten zullen een spelronde inleiden en vragen stellen. Gezelligheid en een beetje onderlinge strijd staan voorop.  De quiz is leerzaam maar het niveau van de vragen is voor iedereen toegankelijk. Meedoen is gratis en er kan in teams van 2 tot 5 personen worden meegespeeld.

Lees meer...

Wij zijn Zaankanters Café start op 25 maart in café Noire

anne de jongWij zijn Zaankanters is een platform voor sociaal betrokken Zaankanters die zich inzetten voor de Zaanse samenleving. Het platform, dat inmiddels 3 jaar bestaat, wil het persoonlijke gesprek bevorderen en daarom organiseert de PvdA Zaanstreek vrijdag 25 maart het eerste Wij zijn Zaankanters Café. Deze bijeenkomst wordt gehouden in café Noire op de Dam in Zaandam.

Tijdens deze informele avond kan er, onder het genot van een drankje, van gedachten worden gewisseld over actuele onderwerpen. ‘Wat moeten wij Zaankanters met de Oekraïne?’ is de vraag die, aan de vooravond van het referendum, centraal staat. Om het onderwerp in te leiden zal Tweede Kamerlid Marit Maij om 20.00 uur de avond openen.

Lees meer...

Jaarverslag PvdA Zaanstreek 2015

mark dammanEen jaar geleden nam ik de voorzittershamer over van Maarten Klop of beter gezegd ik pakte de handschoen op. Een enerverend en inspirerend jaar volgde. Een jaar dat mij, ondanks het politieke klimaat, positief stemde. Twee goede wethouders, drie sterke fracties, een betrokken ombudsteam, enthousiaste partijgenoten en leuke medebestuurders die allemaal zorgen voor een goede sfeer.

Dit moeten we ook naar buiten toe blijven uitstralen. We moeten laten zien dat we de meest actieve en betrokken partij in de Zaanstreek zijn. Niet schreeuwen, maar doen. Waardig, genuanceerd maar ook duidelijk. Solidair naar onze kiezers, maar ook naar onze coalitiepartners en de eigen partij met haar uitgangspunten. Het fundament van de PvdA klopt. Om dat uit te dragen moet er veel werk verzet worden. Laten we dit samen doen. Want samenleven is samenwerken.

Lees meer...

Standpunt PvdA samenwerkingsverdrag met Oekraïne

Veel mensen en ook leden van de PvdA weten het standpunt van de PvdA niet over het samenwerkingsverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Op 6 april 2016 stemt Nederland in een referendum over het samenwerkingsverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Jouw stem maakt het verschil: kiezen voor samenwerking, handel, vrijheid, democratie en mensenrechten, of kiezen voor uitsluiting en de belangen van Poetin.

stemvoorvrijheid

Voor de feiten en de fabels kijk ook op deze website