Tweede Kamerlid Henk Leenders 14-12 in Castricum over groter Schiphol en lawaai

Lawaai Schiphol

Op woensdag 14 december a.s. komt het Tweede Kamerlid Henk Leenders (PvdA) om 20.00 u. in het nieuwe Geesterhage, Geesterduinweg 3 Castricum spreken over de uitbreidingsplannen van Schiphol en de toenemende hinder van het vliegverkeer.

Lees meer...

Lodewijk Asscher in gesprek met Zaankanters

asscher2016Op 5 november ontving PvdA Zaanstreek de kandidaat-lijsttrekker Lodewijk Asscher in Inntel Hotel Zaandam. De huidige vice-premier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ging met de vele aanwezigen in gesprek over zijn visie op Nederland.

Bekijk de rapportage van RTV Zaanstreek /ZAAN TV 

Of lees het uitgebreide verslag "Lodewijk Asscher in Zaandam; Niet schelden, maar Luisteren!" op De Orkaan

Oud worden in de eigen buurt geborgd door overeenkomst met woningbouworganisaties en zorgverleners

Dag van de Zaanse ouderen stond in het teken van ouderen, wonen in combinatie met zorg en welzijn. PvdA Zaanstreek vindt het van belang om samen met de inwoners van de streek in gesprek te gaan over vraagtukken die er leven. Daarom organiseerde PvdA Zaanstreek de thema-avond met de titel; ‘hoe wonen Zaanse ouderen in de toekomst?’ De veranderingen zijn al gaande, maar wat betekent dat voor de ouderen van vandaag en de ouderen van morgen? En hoe borgen we dat de woningen voor ouderen ook toekomen aan ouderen uit die plaats? Vragen die aanbod kwamen tijdens een afwisselende en interactieve avond in Festina Lente Assendelft.

Lenie Rademaker (fractielid PvdA Zaanstad) trad op als gastvrouw van de avond en praatte de avond aan elkaar. Waar nodig werd zij hierin bijgestaan door medeorganisatoren Jeroen Olthof (wethouder Wonen & Zorg in Zaanstad) en Gerband de Lange (fractielid PvdA Wormerland).

Lees meer...

Ans van der Velde overleden

Afgelopen donderdag ontvingen we het bericht dat Ans van der Velde na een lange en moedig gedragen ziekte op woensdag 22 juni is overleden.

Ans is de vrouw van ons zeer gewaardeerde lid Ruud van der Velde. Ans was er nog bij tijdens de uitreiking van van de versierselen naar aanleiding van de benoeming van Ruud als lid in de orde van Oranje Nassau op 17 februari jl.

We wensen Ruud, zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe met dit enorme verlies.

U kunt hier de digitale rouwkaart bekijken.

De internationale politiek en de lokale gevolgen

Kati Piri

Wij zijn Zaankanters is een platform voor sociaal betrokken Zaankanters die zich inzetten voor de Zaanse samenleving. Het platform wil het persoonlijke gesprek bevorderen en daarom organiseert de PvdA Zaanstreek vrijdag 27 mei a.s. een politiek café met als onderwerp: de internationale politiek en de lokale gevolgen. Om het onderwerp in te leiden zal Europarlementariër Kati Piri om 20.30 uur de avond openen. Het Wij zijn Zaankanters Café wordt gehouden in café Noire op de Dam in Zaandam.

Lees meer...

TTIP-avond gewestelijke Europawerkgroep PvdA NH: 25 mei 2016

TTIP

Beste PvdA vrienden,

Op woensdag 25 mei aanstaande organiseren wij met de Gewestelijke Europawerkgroep van de PvdA Noord-Holland een avond over TTIP en de regio..

Lees meer...

Diverse 1 mei vieringen 2016

Dag van de Arbeid 2016 in Oostzaan

Op zondag 1 mei 2016, de Dag van de Arbeid, kwamen de Oostzaanse PvdA-ouderen bijeen om deze dag gezamenlijk te vieren.

Ook partijgenoot Rob Meerhof, die nu ruim een jaar in Oostzaan burgemeester is, was aanwezig en dat was een mooie gelegenheid om ons  wat meer over zichzelf en zijn werk te vertellen.

Partijgenote Marijke Frijlink las ons voor uit "Het einde van de Rode mens", het boek van Nobelprijswinnares Svetlana Aleksijevitsj uit Wit Rusland, hetgeen op iedereen veel indruk maakte.

Lees meer...