PvdA

Zaanstreek

Nieuws algemeen

Argos onderzoek decentralisatie zorg

argos2014Is Zaanstad klaar voor de decentralisatie van de zorg? Per 1 januari gaat de zorg voor de jeugd en ouderen op de schop.

Niet langer de landelijke overheid is dan verantwoordelijk voor zorg en jeugdzorg, maar de gemeente. Zaanstad is in 2013 al begonnen met de Sociaal Wijkteams. Sinds dit jaar telt Zaanstad zelfs tien Sociaal Wijkteams en vijf Jeugdteams.

Verslaggever Irene Houthuijs keek vier maanden mee met de praktijk van de decentralisatie in Zaanstad. Zij volgde de verantwoordelijk wethouder, Jeroen Olthof, op de voet. Zij ging mee op werkbezoek, woonde stafvergaderingen bij op het stadhuis en ging mee naar wijkbijeenkomsten.

Is de gemeente Zaanstad klaar om vanaf 1 januari de verantwoordelijkheid voor zorg te dragen?

Bron: NPO Radio 1

Nieuwe bestuursleden gezocht

pvda metroosAan de leden van de PvdA afdeling Zaanstreek.

Beste mensen,

Volgens de vierjarige gemeenteraadscyclus zal het afdelingsbestuur in maart 2015 (voorjaarsledenvergadering) in zijn geheel aftreden. Er wordt dan een nieuw bestuur gekozen, dat in principe vier jaar in functie blijft. Zittende bestuursleden kunnen zich herkiesbaar stellen.

Eerder is al gemeld, dat in ieder geval de functies van voorzitter en secretaris vrij zullen vallen. Deze worden, evenals de penningmeester, door de leden in functie gekozen.

Lees meer...

Bijzondere bijeenkomst BAR op 29 augustus 2014

Beste leden PvdA afdeling Zaanstreek,

De BAR (Bestuurskring Amsterdamse Regio) is de PvdA-club ter ondersteuning van gekozen partijgenoten in de Metropoolregio Amsterdam. Samen met afdeling PvdA Zaanstreek organiseert de BAR voor vrijdag 29 augustus 2014 een bijzondere en zeer gevarieerde bijeenkomst. 

Het bestuur van PvdA afdeling Zaanstreek is van oordeel dat deze bijeenkomst voor alle leden (dus ook de niet-BAR leden) open moet staan. Ook u bent dus bij deze uitgenodigd!

Lees meer...

Reces

maarten klopBinnenkort beginnen de schoolvakanties en daarmee ook het politieke zomerreces. Een ieder wil ik een hele goede en relaxte vakantie toewensen, of je nu thuis blijft of daadwerkelijk met vakantie gaat.

Het is een hectische tijd geweest het afgelopen politieke jaar. Behalve de reguliere activiteiten van de raadsleden, de wethouders en het bestuur en bestuurscommissies, waren er ook de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart jl. En in het kielzog daarvan ook nog die van de verkiezingen voor het Europees parlement.

Voor velen van ons betekende dit hard en intensief werken, maken van veel uren, het voelen van spanning en de verantwoordelijkheid die het politieke bedrijf nu eenmaal met zich meebrengt.

Lees meer...

Geliefd PvdA lid Ko Kroesen overleden

Geliefd PvdA lid Ko Kroesen en duizendpoot in vrijwilligerswerk is dinsdagavond 14 mei tijdens een vakantie in Portugal aan een hartaanval overleden. Ko Kroesen is 73 jaar geworden.

Ko was in het verleden beroepsmilitair iets waar hij graag over mocht verhalen als structuur en discipline in het gedrang kwamen. Later bekleedde hij diverse bestuursfuncties bij een flink aantal vrijwilligersorganisaties in de Zaanstreek. Zo was hij onder andere jarenlang bestuurslid bij Stichting Vluchtelingen Werk Amstel tot Zaan.  Als bestuurslid bij het 4 en 5 mei Comit√© Zaanstad las hij recentelijk tijdens de dodenherdenking bij het monument in het Verzetsplantsoen nog het dodenappel van de omgekomen Joodse Zaandammers voor.  De laatste jaren was Kroesen actief voor Monumenten Spreken als bestuurslid en secretaris. Hij was al 16 jaar lid van de PvdA. 

Ko was een bijzondere man die altijd klaar stond voor anderen. Een man met een markante persoonlijkheid.

Het bestuur en de fractie van de PvdA denken met warme gevoelens aan Ko en de gedachten gaan in deze moeilijke tijd uit naar de familie van Ko en zijn naasten. 

kokroesen

Foto: Anjo Kan/Monumenten Spreken