PvdA

Zaanstreek

facebooktwitter-logo

pvda metroos

PvdA café in De Fabriek elke laatste vrijdag van de maand.

De eerstkomende is op vrijdag 30 januari 2015.

Klik hier voor meer informatie.

Op de agenda:

icon signaalrood

ombudsteam

werf_een_lid

Vandaag 16

Gisteren 72

Deze week 88

Deze maand 1110

Totaal 39727

Oostzaan wil nieuwe route lijn 92 behouden.

eelcotaamsOostzaan is tegen het terugdraaien van de route van buslijn 92 en heeft dat laten weten aan de regioraad van de Stadsregio Amsterdam.  Ik ben ongerust over de discussie die in Amsterdam wordt gevoerd naar aanleiding van de actie die door bewoners van Kadoelen is gevoerd en heb actie ondernomen.

Met ingang van de nieuwe dienstregeling maakt de 92 deel uit van het  nieuwe MRA net van hoogwaardige regionale verbindingen. Deze voert onder meer langs De Vlinder (Achtersluispolder), het BovenIJ ziekenhuis en het Buikslotermeerplein. Dat zijn aantrekkelijke bestemmingen. Dank zij de nieuwe route kunnen Oostzaners gemakkelijker gebruikmaken van overstapmogelijkheden naar allerlei bestemmingen in Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Kennemerland. Het is een dwarsverbinding die in de regio ontbrak.

Er is al een flinke groei van het aantal passagiers vastgesteld. Dat onderschrijft de meerwaarde van de route en is bovendien goed voor de financiële exploitatie van de lijn. Dat is een extra voordeel in tijden waarin moet worden bezuinigd. Door een goede bezetting stijgt de kans dat de frequentie waarmee de 92 rijdt op peil blijft.

Al met al voldoende redenen om, samen met Zaanstad, het Dagelijks Bestuur van de Stadsregio te steunen in het standpunt dat de route moet blijven zoals die nu is. Ik heb daarover een brief aan de regioraad geschreven en wij zullen de belangen van Zaanse passagiers ook tijdens de besluitvorming bepleiten.

Eelco Taams
wethouder Oostzaan