Zonnepanelen

Kent u gevallen waarbij zonnepanelen door bouwen, groeien of andere oorzaken in de schaduw komen?

Steeds meer mensen kiezen voor duurzame energie. Een ontwikkeling die we maatschappelijk toejuichen. Heel soms zit ‘oude’ regelgeving echter in de weg. We kennen een paar voorbeelden waarin goed werkende zonnepanelen ineens minder opleveren doordat de buren een dakkapel plaatsen, of doordat een boom zo hoog wordt dat de panelen in de schaduw komen te liggen.

Alexander Auerbach

De huidige problemen op de woningmarkt maken het dringend gewenst dat de Partij van de Arbeid zich weer sterk maakt met aansprekende ideeën en oplossingen voor  de woningnood. Om de discussie en de betrokkenheid van leden daarbij te stimuleren, hebben de (onder)PvdA-afdelingen van Beemster, Landsmeer, Oostzaan, Wormerland en Zaanstad het initiatief genomen voor een enquête onder de leden over drie belangrijke onderwerpen die nu spelen. Het gaat over het rechtvaardiger verdelen van sociale huurwoningen, het (versneld) bouwen van nieuwe woningen en maatregelen om het wonen betaalbaar te houden.

Kerstwens

Het zijn de donkere dagen voor Kerst. Het is de aanloop naar de Kerst en het lengen van de dagen. Voor vele mensen een leuke tijd. We denken ook aan de mensen die het juist een moeilijke periode vinden, deze mensen willen we een hart onder de riem steken.
PvdA Zaanstad wenst iedereen prettige dagen en een goed begin van het nieuwe jaar!

Tijdens de Kerstborrel van woensdag 19 december luidde raadslid Geert Rijken een nieuwe traditie in; een Kerstspeech gebaseerd op de wensen van de PvdA-leden uit de Zaanstreek. Hieronder zijn speech (ook in het filmpje te zien en horen). Volgend jaar is het de beurt van Louis Groen, hij haalde het sterretje met 2019 uit de Kerstmuts.

Woningnood starters en ouderen roept om aanpak

Symposium "Zeker van Wonen" brengt oplossing dichterbij

Zaterdag 22 september, Zaandam – Tijdens het goedbezochte symposium 'Zeker van Wonen' in de Zaanse Vermaning spraken politici, geleerden, woningbouwcorporaties en andere belanghebbenden over hoe we het probleem 'te weinig woningen' gezamenlijk kunnen aanpakken in Noord-Holland. Niet alleen meer woningen bouwen, maar ook oog voor de woningen die er al zijn en de doorstroom vergemakkelijken.

Droom over Dividendbelasting

Politiek is soms een zaak van feiten, regels en afspraken. Maar soms droom je over wat zou kunnen en mogen. Dat overkomt ons nu over de dividendbelasting wordt gesproken. Het kabinet wil veel geld geven aan aandeelhouders. De laatste berichten gaan over 2 tot 2,4 miljard euro.

PvdA Zaanstreek

Op 25 september is er geen politiek café in De Fabriek. Op deze datum wordt er een afterparty Dam tot Dam georganiseerd.

Marie Kleij

Als Partij van de Arbeid zijn wij er erg trots op dat Marie 37 jaar lang onze partijgenoot is geweest. Partijgenoot, een woord dat een sterke verbondenheid uitdrukt.

Enquete waterschappen

Het bestuur PvdA Noord-Holland wil met dit PvdA Panel de leden én kiezers van Noord Holland al in een vroeg stadium bij het opstellen van de verkiezingsprogramma betrekken.

Links

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­