HELP! Koop een kerstbrood

Het Arie Lemsfonds houdt dit jaar opnieuw een Kerstbroden-actie. Begin 2023 wil het fonds organisaties ondersteunen die mensen helpen die in problemen komen door de huidige energiecrisis en de oorlog in de Oekraïne, of die daar zelf hard door worden getroffen. U kunt helpen door één of meerdere kerstbroden te bestellen voor eigen consumptie, maar geheel in de lijn en doelstelling van Arie Lems kunt u ook iemand anders verassen. Dat kunnen familie, collega's en vrienden zijn, maar ook kunt u een brood doneren aan de Voedselbank of iemand in uw omgeving verrassen die een bezoekje en een leuke attentie in de vorm van een kerstbrood niet verwacht.

Bestellen kan via dit formulier.

In 2023 maken we bekend welke projecten we gaan ondersteunen van uw bijdrage.

Het Arie Lemsfonds steunt initiatieven in de Zaanstreek. In aanmerking komen initiatieven die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken en die in de geest van de vroegere PvdA burgemeester van Zaanstad, Arie Lems, zijn. Verbindend, geen onderscheid van rangen en standen, de dialoog benutten en idealisme zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

BESTELLEN

Eerste Arie Lems-lezing van Hans Luiten een succes.

Op zondag 11 september hield Hans Luiten op geheel eigen wijze de eerste Arie Lemslezing in Buurtcentrum De Vuister. De Zaanse historicus Hans Luiten vertelde hoe de samenvoeging van de Zaanse gemeenten tot stand gekomen is en over hoe anders het had kunnen lopen. Zaanstad werd gesticht in 1974.

Het PvdA-Ombudsteam Zaanstreek-Waterland zoekt versterking

Het ombudswerk biedt laagdrempelige, directe hulp aan mensen die hierom vragen en het vaak erg nodig hebben. Hiermee laten we zien dat onze PvdA echt opkomt voor de zwakkeren. Het delen van kennis en elkaar ondersteunen maakt ons als Ombudswerkers nog efficiënter en effectiever.

Uitreiking cheques Arie Lemsfonds tijdens 1 mei viering

Tijdens de gezamenlijke 1 mei viering van de Zaanse PvdA, Groen Links, ROSA en SP ronde het Arie Lemsfonds succesvol zijn inzamelingsactie van dit jaar af. In de Stoomhal in Wormer reikte Piet Oudega, voorzitter van het Arie Lemsfonds, de cheques uit aan de twee organisaties die vorig jaar werden geselecteerd. Traditiegetrouw vindt deze feestelijke afsluiting plaats op de Dag van de Arbeid.

1 mei voor Marieke Visser

De dag van de arbeid is een mooie dag om te reflecteren op onze geschiedenis en vooruit te kijken naar de toekomst. Ik kijk met grote trots, respect en verwondering naar die geschiedenis. Want voor veel zaken, die voor mij nu als werknemer vanzelfsprekend zijn, hebben ‘andere’ nationaal en internationaal in het verleden flink moeten strijden.
Waardoor er veel arbeidsvoorwaarden vast gelegd zijn voor mij en toekomstige generaties.​

Merijn Oudenampsen: socialisme na de groei

Merijn Oudenampsen

Op deze eerste mei wil ik een klein historisch uitstapje maken, naar een tijd die soms nostalgisch als de glorieperiode wordt gezien van links, de tijd dat de verbeelding aan de macht kwam. Die periode vertoont enkele opvallende gelijkenissen met ons heden, op het gebied van hoge olieprijzen, inflatie, grondstoffenschaarste en milieubewustzijn. 

Songül Mutluer beëdigd als lid Tweede Kamer

Op donderdag 17 februari begon Songül aan een nieuwe uitdaging in de Tweede Kamer. Het was een mooie en eervolle beëdiging in de Tweede Kamer. We weten zeker dat ze hier superblij en trots op is. Dat zijn wij ook! We wensen haar heel veel succes in Den Haag!
PS: Ze blijft onze lijstduwer op plek 15 van de kandidatenlijst van PvdA Zaanstad.

Lees ook 16 jaar Songül in de Orkaan

Column Louis Groen

Klonk vorige maanden in mijn beide eerste bijdragen over de linkse samenwerking en partijvorming ook enige wanhoop door, sinds dit weekend is dat omgeslagen naar hoop. En vertrouwen.

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer
­