Kerstwens

Het zijn de donkere dagen voor Kerst. Het is de aanloop naar de Kerst en het lengen van de dagen. Voor vele mensen een leuke tijd. We denken ook aan de mensen die het juist een moeilijke periode vinden, deze mensen willen we een hart onder de riem steken.
PvdA Zaanstad wenst iedereen prettige dagen en een goed begin van het nieuwe jaar!

Tijdens de Kerstborrel van woensdag 19 december luidde raadslid Geert Rijken een nieuwe traditie in; een Kerstspeech gebaseerd op de wensen van de PvdA-leden uit de Zaanstreek. Hieronder zijn speech (ook in het filmpje te zien en horen). Volgend jaar is het de beurt van Louis Groen, hij haalde het sterretje met 2019 uit de Kerstmuts.

Kerstspeech Geert Rijken

kersttak linkskersttak rechtsKerst is van origine een feest waarin licht wordt gevierd. In tijden dat het buiten donker wordt is er een natuurlijke drang van mensen dat we elkaar opzoeken, samenkomen en verlangen naar licht en geborgenheid in ons leven.

De kunst in ons leven is om het licht te laten branden, een licht in onszelf. Het zo te laten schijnen dat je jezelf kan zien, dat anderen jou kunnen zien maar dat jij ook de ander kan zien. Het vergt moed om je licht te laten schijnen want wanneer je durft te kijken zul je schoonheid zien maar misschien ook zaken die je niet bevallen, iets aan jezelf of aan de ander. En wat doe je dan?

In de uitnodiging van de PvdA kerstborrel die is verstuurd was gevraagd om Kerstwensen in te sturen. In de verschillende wensen die wij hebben ontvangen was een overeenkomstig verlangen: Een sterke wens om elkaars licht weer te zien, te waarderen en begrip te hebben dat de één op een andere manier brandt dan de ander en dat dit oké is.

Maar om jezelf en elkaar te zien, elkaar te durven ontmoeten en elkaars verschillen te waarderen dat is de grootste uitdaging en tegelijk ook de grootste worsteling in het leven. Daarbij gaat veel goed maar ook wel eens fout. Maar zolang we nooit stoppen met proberen te zoeken naar de verbondenheid, de liefde laten winnen en ons licht laten schijnen dan komt het allemaal wel goed.

Daarom mijn kerstwens aan jullie veel geluk, liefde en licht.

Lieve groet,

Geert Rijken
Raadslid PvdA Zaanstad

De foto's

Video toespraak Geert Rijken.

Links

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­