kandidaat-gemeenteraadsleden/-wethouders gezocht

In maart 2022 vinden in Nederland de verkiezingen plaats voor de gemeenteraden. De ledenvergadering van de PvdA afd. Zaanstreek heeft besloten dat de PvdA in alle drie de onderafdelingen/gemeenten Oostzaan, Wormerland en Zaanstad met een zelfstandige PvdA-lijst zal deelnemen aan de verkiezingen.

Daarom zijn we op zoek naar leden die zich willen kandideren voor een plek op de PvdA-kieslijsten voor de gemeenteraden, of evt. voor een wethouderschap, in Oostzaan, Wormerland en Zaanstad.

Aanmelden als kandidaat

Indien je interesse hebt en je wilt je kandideren, dan dien je je daartoe aan te melden bij ondergetekende, secretaris PvdA Zaanstreek, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je aanmelding met schriftelijke motivatie dient ontvangen te zijn voor uiterlijk 30 augustus 2021. Geef in de aanmelding duidelijk aan of je je aanmeldt als kandidaat voor het gemeenteraadslidmaatschap, als kandidaat voor het wethouderschap of voor beide.

Kandidaten voor het lijsttrekkerschap dienen zich echter al uiterlijk voor 17 mei 2021 aan te melden. Tevens dienen lijsttrekkerskandidaten steunverklaringen van ten minste 10% van de leden in de betreffende onderafdeling aan te leveren bij de secretaris.

De procedure na aanmelding

In elke onderafdeling (Oostzaan, Wormerland, Zaanstad) is door het bestuur een ‘adviescommissie kandidaatstelling’ ingesteld. Deze commissies hebben de opdracht het bestuur te adviseren over de geschiktheid van kandidaten en over een volgorde van kandidaat-raadsleden op de kieslijsten in Oostzaan, Wormerland en Zaanstad. Je aanmelding bij ondergetekende zal daarom aan de betreffende adviescommissie worden doorgestuurd.

Op basis van de adviezen van de commissies zal het bestuur aan de ledenvergadering voor elke onderafdeling/gemeente een voordracht doen van kandidaten en, aan het einde van 2021, van een concept-kieslijst (een lijstvolgorde van kandidaten). Op de ledenvergadering van 24 juni zal gestemd worden over de kandidaat-lijsttrekkers. Eind 2021 zal door de ledenvergadering worden gestemd over de andere kandidaten/de concept-kieslijsten.

Leden die zich kandideren zullen vanaf september worden uitgenodigd voor een of meer bijeenkomsten met de betreffende adviescommissie kandidaatstelling. Voor kandidaat-lijsttrekkers geldt dat zij in de tweede helft van mei zullen worden uitgenodigd. Naast een of meer gesprekken kan casuïstiek of assessment onderdeel zijn van het werk van de adviescommissie.

Tot slot: kandidaten dienen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), een ondertekende ‘partij-erecode’ en een ondertekende ‘interne bereidverklaring’ aan de secretaris te overleveren. Na aanmelding ontvangt elke kandidaat deze documenten, evenals een aanvraagformulier voor de VOG.

Meer informatie/vragen over de procedure of het werk als gemeenteraadslid/wethouder?

Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt of eerst meer informatie wilt ontvangen. Geïnteresseerden kunnen mailen naar ondergetekende voor de ontvangst van een ‘profielschets raadsleden/wethouders’ en met vragen over de procedure kandidaatstelling.

Voor vragen over het werk als raadslid of wethouder, kun je contact opnemen met onze huidige raadsleden en wethouders. Je vindt hun mailadressen op onze website via:

PvdA fractie Oostzaan

PvdA fractie Wormerland

PvdA fractie Zaanstad

Vriendelijke groet, namens bestuur PvdA Zaanstreek,

Alexander Auerbach
Secretaris PvdA Zaanstreek

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­