Het was voor Maarten, Anne en Mieke hard werken op het Congres om door middel van amendementen het verkiezingsprogramma nog beter te maken en onze Zaanse amendementen aangenomen te krijgen.

Veel van onze amendementen, met name op onderwijs, hadden van het partijbestuur een positief advies meegekregen, maar bij twee amendementen die wij ook belangrijk vonden, was het preadvies afwijzen. Dat waren:

Onder Arbeid het amendement waarin wij zeggen dat mensen die blijvend arbeidsongeschikt zijn vanwege fysieke en/of psychische redenen in onze beschaafde samenleving recht hebben op een materieel fatsoenlijk leven en niet mogen terugvallen op een inkomensniveau onder de bijstand. Deze mensen zullen niet meer lastig gevallen worden met eisen als sollicitatieplichte, verplichting tot tegenprestaties en strafkortingen.

Maarten (zie foto) heeft dit amendemente met verve vededigd en na de toezegging dat het hier gaat om "volledig" arbeidsomgeschikten werd het amendement door Hans spekman namens het Partijbestuur overgenomen en later bij de stemming eveneens door het Congres.

Onder Veiligheid het amendement waarin wij toegevoegd wilden zien dat de leeftijdsgrens ook voor zwakalcoholische dranken van 16 naar 18 jaar gaat.

Hierin werden wij gesteund door 5 andere afdelingen. Op de foto ziet u Anne nog schrijven aan de verdediging van dit amendement. Het amendement werd niet overgenomen door het Partijbestuur, maar het Congres besloot anders en nam dit amendement wel over.

Later stemden we over de kandidatenlijst, die door het Congres ongewijzigd is overgenomen.

Na enthousiasmerende toespraken van zowel Hans Spekman als Diederik Samsom, keerden we na een lange Rode dag voldaan naar huis. We zijn gemotiveerd om de straat op te gaan en er samen met u een goede verkiezingsstrijd van te maken, want dat moet ons de winst opleveren.

Maarten, Anne en Mieke

P1040713P1040717P1040734P1040735

Klik op de miniaturen voor een grotere versie.

Afdelingen

Zaanstad

Zaanstad

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Zaanstad mee bezig is en maak kennis met de Wethouder ...

Lees meer ...
257
Oostzaan

Oostzaan

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Oostzaan mee bezig is en maak kennis met de fractieleden ...

Lees meer ...
209
Wormerland

Wormerland

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Wormerland mee bezig is en maak kennis met de Wethouder ...

Lees meer ...
188
­