Wim Kok (1938-2018)

Wim was in de tijd dat hij vakbondsman was heel belangrijk voor de werkstad Zaanstad en hij was vooral het idool van mijn moeder, die zijn stijl en bevlogenheid bewonderde. Toen hij de Partij van de Arbeid ging aanvoeren waren we daar allemaal heel verheugd over.  Zo schrijft Anneke Dok op De Orkaan in haar column "Geen woorden voor".

 

De in Zaandam geboren Schrijfster Anneke van Dok begon haar professionele leven als schrijfster bij het dagblad de Typhoon in Zaandam. Met een opa als wethouder en een moeder als raadslid was haar interesse voor de politiek snel gewekt. Ze beklom de politieke ladder van raadslid tot één van de eerste vrouwelijke burgemeesters in In 1994 werd Van Dok beëdigd als staatssecretaris van Economische zaken in het kabinet-Kok I (ook bekend als Paars I) . Het Eerste Paarse Kabinet onder leiding van Wim Kok was het Nederlandse kabinet van 22 augustus 1994 tot 3 augustus 1998.

Wim Kok bezocht de Zaanstreek diverse keren. Een overzicht hiervan is eveneens te lezen op De Orkaan

Ook wethouder Songul Mutluer ontmoette de PvdA coryfee twee jaar geleden tijdens de kick-off van het project en de documentaire Kansen Krijgen Kansen Pakken.

Wim Kok was een betrokken staatsman en een sociaal democraat in hart en nieren. De oud-premier en oud-PvdA-leider overleed zaterdag in zijn woonplaats Amsterdam op tachtigjarige leeftijd. Willem Kok werd op 29 september 1938 geboren in Bergambacht en was van 1994 tot 2002 premier van Nederland.

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer
­