Voormalig Greenpeace-activist en PvdA-leider Diederik Samsom ziet onze duurzame toekomst – ondanks dat er veel moet gebeuren om de afspraken uit het Klimaatakkoord te halen – zonnig tegemoet. “Er is hoop, maar we moeten ons niet laten ontmoedigen door de berg die we nog moeten beklimmen”, stelt Diederik, nu voorzitter van de klimaattafel Gebouwde omgeving.

Diederik Samsom noemt zichzelf een echte klimaatnerd. “Maar de afspraak die onze regering met het Klimaatakkoord heeft gemaakt om in 2030 49 procent CO2-reductie te hebben gehaald, laat zelfs mij koud. Het is zorgvuldig, gedegen en noodzakelijk, maar ook zielloos. Niemand wordt gedreven door een percentage of jaartal.”

Waar wordt Diederik dan wel door gedreven?

Lees het verder op MaatschapWij

De vooruitgang van duurzame energie laat zien dat het kantelpunt snel is bereikt als politieke, economische en maatschappelijke krachten dezelfde kant op bewegen. En daar kan iedereen aan bijdragen volgens Diederik. “Een mens is in al die velden actief. Als stemmer in de politiek kun je je stem geven aan een partij die de goede kant op beweegt. Als consument kun je bepaalde spullen en diensten wel of juist niet kopen. En als onderdeel van de maatschappij is elke kleine bijdrage die je levert een stap in de goede richting. Als iedereen drie keer meehelpt, dan kan de verandering ook drie keer zo snel gaan.”

Benieuwd naar waarom Diederik Samsom de toekomst hoopvol tegemoet ziet? Bekijk het videoportret:

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer
­