Jeroen (Olthof), bedankt

Winter 2013/ 2014. "Ik wandel met mijn vrouw- geboren en tot haar 20e getogen Zaandijkse- langs beide zijden van de Zaanbocht om te onderzoeken of wonen ons in de Zaanstreek zou bevallen. We houden een koffiepauze in het Wormerveerse “Lokaal De Kroon”. Daar spotte ik op een zeker van buiten moeilijk zichtbare plek een hotemetoot van AZ (bekend van tv) en een mij onbekende man. Duistere zaken in de wintertransfer- window?

Enige maanden later - we bewonen inmiddels een appartement in Zaandam aan de Zaan-, kom ik op mijn eerste vergadering van de PvdA Zaanstreek de onbekende man tegen, Jeroen Olthof, het kwartje valt. Voor de poorten van de Alkmaarse Waag weggesleept heeft Jeroen de Z van
Zaanstreek nieuw leven ingeblazen: AZ vestigt zijn trainingscomplex niet in Alkmaar, maar op de Kalverhoek, een nieuwe poot aan de Zaanstreek als topsportcentrum.

Dit boekje is - nu Jeroen Olthof 4 jaar raadslid en daarna 8 jaar wethouder is geweest - een reflectie op zijn afscheid van o.a. parijgenoten, collega-bestuurders, vertegenwoordigers van het Zaans erfgoed en de Zaanse Sport op wat hij tot stand heeft gebracht. En dat is voorwaar iets voor Jeroen om trots op te zijn. Die trots blijkt uit de bijdragen. Het smaakt eerlijk gezegd naar meer".

Dit zijn de eerste alinea's van het boekje "Jeroen, bedankt!" De volledige inhoud van het boekje kunt hier downloaden.

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer
­