Sleutel

De politiek bedenkt wetgeving om zaken goed te regelen. Maar in de praktijk pakt het niet altijd goed uit. Ook willen instanties de regels wel eens verschillend interpreteren. Iedereen kent wel praktijkvoorbeelden waarbij mensen tegen deuren aanlopen en er niet meer uitkomen. Het Ombudsteam probeert voor deze mensen de deur weer te openen. En dat lukt meestal goed.

Hans Spekman is de grondlegger van het PvdA Ombudsteam. Door heel Nederland zijn er ruim 180 lokale ombudsteams waar vrijwilligers op de bres springen voor mensen die nergens meer terecht kunnen.

Lenie Rademaker, Grietje Bak, Mieke Patist, Cor Struijf, Onno Hoekmeijer, en Maarten Klop vertellen bevlogen over hun werk. Zij maken deel uit van een team van veertien mensen, over het algemeen gepensioneerden, die al jaren actief zijn bij PVDA Ombudsteam Zaanstreek. Het zijn specialisten en generalisten die op zoek gaan naar oplossingen.

We weten wat er niet kan, en gaan dan op zoek naar wat wel mogelijk is.

Tijdens het interview vullen de vrijwilligers elkaar voortdurend aan. Daarom hebben we er voor gekozen om er één lang citaat van te maken zonder de specifieke namen te noemen.

Waarom is er een Ombudsteam?

‘Het idee achter het Ombudsteam is om direct problemen op te lossen. ….

Lees op Zaanse Verhalen

http://www.platformaandezaan.nl/ombudsteamopentgeslotendeuren/

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­