Portret Geke Faber

Burgemeester bedankt inwoners voor inzet

Ruim 500 actieve Zaankanters uit alle geledingen van de samenleving waren naar Taets op het Hembrugterrein gekomen om afscheid te nemen van de burgemeester met wie ze de afgelopen negen jaar hebben samengewerkt. De burgemeester bedankte al deze ‘actieve, strijdbare, ondernemende Zaankanters’ voor hun inzet voor de stad.

"Het was een voorrecht om negen jaar burgemeester van deze stad te zijn. Zaanstad en de Zaankanters hebben een grote plek in mijn hart veroverd en die plek zullen ze niet meer kwijtraken. Ik wens de stad en haar inwoners een stralende toekomst toe." Met die woorden sloot burgemeester Faber donderdagavond haar toespraak af tijdens haar ‘afscheid van de stad’. ‘De afgelopen jaren ben ik enorm onder de indruk geraakt van de kracht die er in deze stad zit, in de mensen van deze stad’, aldus burgemeester Faber. De stad kwam uit een dal toen zij begon. Er lagen mooie plannen voor een nieuw centrum en er waren stevige ambities voor de toekomst. Maar dat moest allemaal nog werkelijkheid worden.

Faber: ‘En dat is gelukt. Dankzij al die Zaankanters die zich de afgelopen jaren met hart en ziel hebben ingezet voor de stad. Zaankanters die geloofden dat deze plek met zijn rijke, industriële verleden een minstens zo rijke toekomst verdient. Ondernemers, buurtbewoners, vrijwilligers, creatievelingen, culturele instellingen, verenigingen. Zaanstad staat echt weer op de kaart, nationaal en zelfs internationaal. En het is mooi om te zien hoe de trots terug is in deze stad, op deze stad. Terecht. En we staan nog maar aan het begin, ik ben ervan overtuigd dat het beste nog moet komen.’

Tijdens de receptie kregen alle gasten een 'burgemeestersbiertje', speciaal voor de gelegenheid gebrouwen door Brouwerij Hoop. De burgemeester werd verrast met een lied geschreven door Majanka Frölich en vertolkt door 'Zaanmeermin' Kirsten Majoor. Ondernemer Raoul van der Struijk sprak haar toe namens de stad.

Ook ging de nieuwe Zaanstadpromotiefilm van Stichting Marketing Zaanstreek in première. Zeventig Zaankanters, onder wie Geke Faber zelf, verkondigen voor de camera op even zoveel locaties in de stad de boodschap: 'Samen Zijn Wij Zaanstad'.

De film geeft precies haar gevoel weer na ruim negen jaar burgemeesterschap, zegt de burgemeester. 'Wie negen jaar burgemeester is geweest heeft veel bijzondere momenten meegemaakt. Maar meer nog dan aan de momenten denk ik aan al die mensen die ik de afgelopen jaren heb mogen ontmoeten. Al die mensen samen maken Zaanstad.'

Lees op Rodi

http://www.rodi.nl/nieuws/1379129-burgemeester-bedankt-inwoners-voor-inzet

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer
­