links janhamming fractieJan Hamming is als burgemeester van Zaanstad beëdigd en geïnstalleerd. Commissaris van de Koning Johan Remkes zei het in zijn toespraak nog maar eens: bestuurlijke ervaring heeft de doorslag gegeven bij de benoeming van Jan Hamming, niet de Haagse baantjescaroussel. De burgemeester van Zaanstad is gekozen door de gehele gemeenteraad.

Hamming heeft zich voorgenomen veel contacten te leggen in Zaanstad. Alleen dan, zegt hij, kan hij weten wat er van hem verlangd wordt. Hij wil dienen, de stad en de inwoners verder helpen. Hij droomt van een bijstandsvrije gemeente en wil actief acteren in de regio.

Burgemeester Hamming verruilt zijn burgemeesterschap in Heusden, waar hij zeer geliefd was, voor Zaanstad. De fractie van PvdA Zaanstad kijkt uit naar een fijne samenwerking.

Bekijk een mooi beeld en tweet verslag van de bijeenkomst op De Orkaan

De hele ceremonie terugkijken kan op de site van de Gemeente Zaanstad.

Jan Hamming werd in juni voorgedragen

De gemeenteraad van Zaanstad heeft Jan Hamming (50) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de stad. Jan Hamming was een van de twee overgebleven kandidaten. Hamming is burgemeester van Heusden. Daarvoor was hij wethouder in Tilburg. Hamming is geboren in Vlissingen, vijftig jaar, gehuwd en econoom. Ruud Pauw, voorzitter van de vertrouwenscommissie: "Met Jan Hamming krijgt Zaanstad de warme burgemeester van kaliber die we zochten.''

De Zaanse raadsleden en wethouder Jeroen Olthof stellen de nieuwe burgemeester van Zaanstad aan u voor (Video De Orkaan)

Songül Mutluer, fractievoorzitter PvdA Zaanstad, is te spreken over de kandidaat. "Ik ben blij dat het iemand is met een sociaal hart. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit de juiste kandidaat is. Hij is een hele energieke man en ik hoop dat hij verbinding kan zoeken met de burgers en de stad vooruit kan brengen."

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. De nieuwe burgemeester wordt vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. De raad hoopt dat de nieuwe burgemeester op 27 of 28 september kan worden geïnstalleerd.

Jan Hamming reageert ook zelf op zijn voordracht als burgemeester

Hamming volgt hiermee Geke Faber op. Zij was burgemeester tussen oktober 2007 en december vorig jaar. Faber legde haar functie vorig najaar voortijdig neer. In Zaanstad is nu Ruud Vreeman waarnemend burgemeester.

Bron: Dagblad Zaanstreek & RTV Noord Holland

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer
­