Stuikelstenen

Gisteren zijn, na een korte ceremonie, de struikelstenen ter nagedachtenis van de familie Drukker onthuld. Andre Drost van het Arie Lemsfonds had de eer om dit te doen. Het Arie Lemsfonds wilde naast het steunen van dit mooie initiatief stil staan bij de Joodse leden van de SDAP (Sociaal Democratische Arbeiders Partij) die tijdens de Holocaust zijn overleden. De SDAP is kort na de oorlog, samen met Vrijzinnig-Democratische Bond en de Christelijk-Democratische Unie, opgegaan in de PvdA. Hartog Drukker en zijn vrouw Clara Drukker-Cohen, samen lid van de SDAP, overleden beide op 26 maart 1943 in Sobibor. Hun zoon Izaak was in het jaar ervoor, op 30 september, al overleden in Auschwitz.

Struikelstenen

Na de succesvolle inzamelingsactie van 2019/2020 bleek dat het Arie Lemsfonds ook een derde aanvraag uit die ronde konden honoreren. We zijn dan ook blij te kunnen vermelden dat de drie struikelstenen die op 1 november om 11.30 uur voor het huis aan de Vinkenstraat 92 worden gelegd, mogelijk zijn gemaakt door een bijdrage uit Arie Lemsfonds. De stenen worden daar gelegd in nagedachtenis van de Familie Drukker. Het Arie Lemsfonds wil naast het steunen van dit mooie initiatief stil staan bij de Joodse leden van de SDAP (Sociaal Democratische Arbeiders Partij) die tijdens de Holocaust zijn overleden. De SDAP is kort na de oorlog, samen met Vrijzinnig-Democratische Bond en de Christelijk-Democratische Unie, opgegaan in de PvdA. Hartog Drukker en zijn vrouw Clara Drukker-Cohen, samen lid van de SDAP, overleden beide op 26 maart 1943 in Sobibor. Hun zoon Izaak was in het jaar ervoor, op 30 september, al overleden in Auschwitz.

Taalcafe

Het Zaanse Arie Lemsfonds steunt muziekvereniging Onderling Genoegen uit Krommenie en de (T)huiswerkklas van Taalcafé de Sluis. In 2021 en 2022 gaat het fonds activiteiten organiseren om geld voor deze projecten op te halen.

Arie Lemsfonds: Indienen aanvraag / aanmelden goed doel

Voor de uitreiking in 2021/2022 zijn we op zoek naar een nieuw goed doel waar het Arie Lemsfonds en de leden van PvdA Zaanstreek zich voor willen inzetten. Kent u initiatieven die in aanmerking kunnen komen voor steun van het Arie Lemsfonds? Stuur deze dan voor 21 maart 2021 met een motivatie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In deze steunronde van het Arie Lemsfonds willen wij graag een activiteit of project steunen dat vanwege de coronaperiode niet kon worden uitgevoerd. We denken bijvoorbeeld aan de cultuursector.

Arie Lemsfonds reikt cheque uit aan Humanitas

Op 1 mei heeft het Arie Lemsfonds haar doel voor 2019/2020 voltooid. Dit keer werden twee projecten die de eenzaamheid in de Zaanstreek tegengaan, gekozen om te steunen. Met het uitreiken van een cheque is nu ook het tweede project afgerond.

Valentijnsdag Arie Lemsfonds

Een aantal leuke foto's die Sarah Vermoolen van De Zaanse Verhalen maakte tijdens het Valentijnsdiner van Von. 33 gasten zorgden voor een opbrengst van € 1.155 euro. Met deze mooie opbrengst is ook de realisatie van de aanvraag van Humanitas Zaanstreek een grote stap dichterbij. Mark Damman, de dankbare vicevoorzitter van het Arie Lemsfonds, ontving de gasten voor het heerlijk Indonesische buffet dat was verzorgd door Yvonne Kelatow en de vrijwilligers van De Bloesem.

De lekkerste kerststol van de Zaanstreek

Bestel een kerstbrood en bestrijd eenzaamheid

Het Arie Lemsfonds steunt initiatieven in de Zaanstreek. Voor dit jaar heeft de commissie twee organisaties geselecteerd die zich inzetten voor mensen die eenzaam zijn. Dit zijn: “Inloophuis 1 is samen” en “Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek”. Beide organisaties halen mensen uit hun isolement en zorgen ook rond deze feestdagen voor wat gezelligheid. Help hen de eenzaamheid te bestrijden, want niemand wil toch eenzaam zijn. Bestel het beste kerstbrood van de Zaanstreek. De opbrengst gaat naar deze projecten.

Goede Buren was hartverwarmend

De Movienight, vrijdag 18 oktober, was een hartverwarmende avond in het Museum of Humanity. Ondanks dat je de kilte van de eenzaamheid kon voelen. De Movienight is een initiatief van fotograaf Ruben Timman die het museum, met portretten van zijn hand, heeft opgezet. Deze avond, in het bijzondere museum op het Hembrugterrein, stond dit keer in het teken van de documentaire "Goede Buren".

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­