Kees van Waaijen

Kees van Waaijen gaat voor het wethouderschap in Wormerland. Afgelopen zaterdag is Kees gekozen als lijsttrekker voor de PvdA in Wormerland. De huidige fractievoorzitter Kees-Jan Kindt is beoogd fractievoorzitter en is de nummer twee voor de Partij van de Arbeid. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 willen ze samen de kar voor de PvdA in Wormerland blijven trekken.

Ze worden ondersteund door drie nieuwe gezichten. Op 3; Monique Klootwijk, op 4; Hans Verver en op 5; Ivo Holshof. Coen Ricken, Herman Broenland en Nico Groot maken plaats voor de nieuwe generatie, maar staan wel als lijstduwers op de lijst.

Vierde keer

Kees van Waaijen is momenteel, voor de derde keer, wethouder in Wormerland. Hij hoopt in maart opnieuw gekozen te worden tot wethouder. Van Waaijen: “De PvdA heeft in Wormerland veel goede zaken voor elkaar gekregen. Graag wil ik als wethouder in de komende vier jaar de vernieuwingen in het sociaal domein verder uitbouwen en bestendigen voor de toekomst.” Kees-Jan Kindt wil zijn rol als fractievoorzitter voortzetten.

Sociaal hart

De PvdA heeft veel voor elkaar gekregen en het Sociaal Domein is goed op de kaart gezet, met name bij de uitvoering van het participatiebeleid, werk en inkomen, het armoedebeleid en de schuldhulpverlening. Ook mensen met een beperking die willen werken wil hij meer kansen bieden. “Wil je dan resultaat boeken, dan moet je wel een sociaal hart hebben!” . Ook de oprichting van het seniorenfonds en het kinderparticipatiefonds (zwemdiploma’s, schoolcomputers) hebben de goedkeuring van de raad gekregen. Niet verwonderlijk, want “Wormerland heeft door alle partijen heen een zeer sociaal karakter.” Kees van Waaijen wil het sociale domein verder goed op de kaart zetten.

Volgens Van Waaijen is het resultaat dat telt, of dat het aanleggen van een weg is of het privatiseren van een sportveld. “Gemeentepolitiek verschilt veel van de landelijke politiek. Mensen kunnen beter bij gemeenteraadsverkiezingen kijken naar de resultaten die een partij boekt, in plaats van de landelijke politiek te volgen.

Sterke nieuwelingen

De lijst kent een aantal goede nieuwe kandidaten. Monique Klootwijk is opgegroeid in een roodnest en draait al enige tijd mee met de fractie. Monique is werkzaam in de kinderopvang en een sterke betrokkenheid bij kinderen en volwassenen. Ze is gericht op samenwerking en sterk gedreven door haar gevoel voor rechtvaardigheid. Hans Verver is jarenlang actief geweest in verschillende rollen in de Wormerlandse sportwereld. Hans heeft affiniteit met de thema’s werk en inkomen, en sport.

De derde nieuwkomer op de lijst is Ivo Holshof. Hij is een actief als bestuurslid binnen de afdeling PvdA Zaanstreek. Hij wil graag een rol vervullen als verbinder tussen de regio en Wormerland.

De lijst met kandidaat raadsleden is, samen met het verkiezingsprogramma, zaterdag 9 december tijdens de extra Ledenvergadering van PvdA Zaanstreek vastgesteld. Op www.pvdawormerland.nl vindt u het overzicht van de kandidaten en het verkiezingsprogramma.

Links

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­