René Tuijn

De voorjaarsnota, eindelijk is hij er dan. Het resultaat van een aantal maanden zoeken naar besparingsopties. En aan de andere kant… helaas is hij er al… met geld uit het Rijk zal het financiële plaatje van de gemeente er over 3 maanden weer totaal anders uitzien.

Jeugdzorg grafiek

Veel is er al over geschreven, de tekorten op de jeugdzorg. Een probleem wat zich niet alleen in Zaanstad voordoet maar in vele gemeentes in Nederland groot en klein. Het is een veelomvattende uitdaging en graag informeren wij u over de oorzaken, wat valt er aan te doen en hoe gaan wij als PvdA Zaanstad fractie hiermee om. Voor de PvdA blijft ons uitgangspunt, een kind moet zeker zijn van de zorg die het nodig heeft.

Eylem Köseoglu

(Seksuele) straatintimidatie is steeds meer in het nieuws. Fluiten, toeteren, zwaaien, staren. Dat zijn de mildere vormen. Het kan ook erger, namelijk zonder enige aanleiding uitgemaakt worden voor hoer, slet, vieze homo, spugen of omver worden gelopen. Seksuele grensoverschrijding, intimidatie en seksueel geweld is een wereldwijd probleem.

Sociale netwerken

Samenwerken aan een mooi, lief en sociaal Zaanstad waarin iedere Zaankanter zeker kan zijn van goede zorg. Dat is één van de speerpunten waar we als PvdA fractie wekelijks met veel energie aan werken.  Wij zijn daarom zeer verheugd met de positieve reacties van andere partijen en wethouders op ons initiatief om een jaarlijkse netwerkbijeenkomst te organiseren met sociale wijkteams, gemeente, vrijwilligersorganisaties en belangenverenigingen. Door te ontmoeten, te leren, te versterken en te verbinden kunnen we mensen nog beter gaan helpen. En de bijeenkomst, die gaat er komen!

René Tuijn

De luchtkwaliteit wordt in Nederland op een aantal plaatsen gemeten, maar voor het grootste deel wordt de luchtkwaliteit bepaald op basis van modelberekeningen. De afgelopen jaren heeft de raad een aantal maal aandacht gevraagd voor mogelijke hiaten in het rekenmodel dat wordt gehanteerd om de luchtkwaliteit te berekenen langs de A8. 

Geert Rijken

Over de aanstaande herinrichting van de Westzijde tussen De Klokbaai en Vincent van Goghweg is al veel discussie geweest. Voor de PvdA fractie is het doel om te komen tot de meest verkeersveilige inrichting waar fietsers, voetgangers, bussen, hulpdiensten en gemotoriseerd vervoer zich in samenhang met elkaar veilig kunnen voortbewegen. Maar hoe maak je de meest verkeersveilige inrichting? De afgelopen maanden hebben we moties rond 30 km/h mede ingediend – in principe een veilige snelheid, overleg gevoerd met ambtenaren, een gesprek met Wijkoverleg Oud West en natuurlijk  de fietsersbond. De vraag is door wethouder Slegers ook voorgelegd aan Walraad Verkeersadvisering. Kort samengevat kwamen zij tot een aantal bevindingen, die wij naast onze gesprekken hebben gebruikt om ons standpunt te bepalen.

Zondag ging de wereldwijde campagne ‘16 Days of Activism Against Gender-Based Violence’ van start. Deze ‘ Orange the World’  campagne richt zich op het tegengaan van geweld tegen vrouwen en meisjes en duurt tot 10 december; dat is de Internationale Dag van de Mensenrechten. De kleur van de campagne is oranje, symbool voor hoop en een leven vrij van geweld.

Het plan van de gemeente om de coördinatie van de vrijwilligers van De Sluis onder te brengen bij Vluchtelingen Werk Nederland kwam ook voor ons als verrassing. Het idee maakte veel emoties los bij de vrijwilligers, coördinatoren en nieuwkomers bij De Sluis. Begrijpelijke emoties De Sluis is uniek in zijn soort, een initiatief vanuit het hart van de maatschappij ontstaan.

Links

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­