Melle Has

Dit zei Nelson Mandela ooit en zo is het misschien ook wel

Armoede en in de schuld zitten is ingrijpend. Het is een belangrijke oorzaak van achterstand en sociale uitsluiting. Voor mensen met weinig geld zijn alledaagse dingen als een dagje weg, nieuwe schoenen of voldoende boodschappen doen niet vanzelfsprekend. Kinderen van ouders met een laag inkomen kunnen soms niet meedoen met hun leeftijdsgenoten op het sportveld of mee op schoolreisje en staan daardoor letterlijk buitenspel.

Één van de belangrijkste manieren om daar wat aan te doen is iedereen gelijke mogelijkheden bieden. Want iedereen moet zeker zijn van een fatsoenlijk bestaan en eerlijke kansen.

We zijn blij dat bij de behandeling van de voorjaarsnota het amendement, dat wij mede hebben ingediend samen met GroenLinks, SP, ROSA en Denk, is aangenomen. Met dit amendement hebben wij voorkomen dat er met 0,38 miljoen bezuinigd wordt op de armoede opgave. In Zaanstad leeft één op de 7 kinderen in armoede. Dat is schrijnend. Wij vinden daarom dat de   armoedebestrijding prioriteit moet krijgen. Armoede heeft grote gevolgen op het gebied van gezondheid en maatschappelijke ontwikkeling.  Door de bezuiniging van 380.000 euro zou het afkopen van schulden niet door kunnen gaan, terwijl dat juist een mogelijkheid is om uit een blijvende situatie van armoede te komen. In Zaanstad willen we preventief werken en dit voorkomt, naast sociaal leed, ook toekomstige zorgkosten.

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­