Melle Has

Op de dag van de (bestrijding van) Armoede 17 oktober 2019 heeft de PvdA Zaanstad artikel 51 vragen gesteld  aan het college om Zaankanters (nog) sneller uit de schulden te halen.

Voor mensen met weinig geld zijn alledaagse dingen als een dagje weg, nieuwe schoenen of voldoende boodschappen doen niet vanzelfsprekend.  Armoede en in de schuld zitten is ingrijpend en een belangrijke oorzaak van achterstand en sociale uitsluiting. In Zaanstad is reeds aangegeven dat er extra aandacht gegeven gaat worden aan schuldenaanpak.

In juli van dit jaar heeft de gemeente Amsterdam met een dertigtal bedrijven, zoals internetproviders, verzekeraars en incassobureaus, afgesproken dat zij direct akkoord gaan met betalingsregelingen van klanten die in het rood staan. Deze partijen zullen voortaan direct akkoord gaan met de regeling die een schuldhulpverlener overeenkomt met de klant die betalingsachterstanden heeft. Een nieuwe onderhandelingsronde is dan niet nodig, waardoor vaart kan worden gemaakt met de afbetaling.

In onze artikel 51 vragen hebben wij het college daarom enkele vragen gesteld

Bijlage

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­