Zaanstad kleurt Oranje (Eylem Köseoglu)

25 november is het Orange the world-dag, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De verhalen van vrouwen die als gevolg van geweld lijden en zelfs vermoord worden, zijn helaas nog steeds actueel en urgent. We pakken dit alleen aan als we gezamenlijk een vuist maken. In onze stad zijn er helaas ook veel verhalen vol pijn.

Ons raadslid Eylem Köseoglu heeft zich hier afgelopen jaren sterk voor gemaakt want vrouwen en meisjes moeten zich in Zaanstad en overal vanzelfsprekend veilig voelen en weten dat dat er hulp is als zij dat nodig hebben.  Op haar initiatief is er een motie aangenomen en daardoor:

  • Doet Zaanstad mee aan het programma #safestreets van de UN Woman Nederland om de straten veiliger te maken voor vrouwen en meisjes;
  • is (seksuele) straatintimidatie in Zaanstad strafbaar via de APV;
  • Zaanstad doet mee aan Orange The World-campagne. Een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Daarom kleuren een aantal gebouwen in Zaanstad oranje.

Met het in de avond oranje kleuren van de waterval bij het Stadhuis  en andere gebouwen in Zaanstad vraagt Zaanstad samen met maatschappelijke partners extra aandacht voor dit grote maatschappelijke probleem.

De kleur oranje staat voor een nieuwe dageraad. Een nieuwe dag waarop we wakker worden en er geen geweld meer is tegen vrouwen.  Met deelname aan Orange the World-day benadrukken we nog eens extra dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is. Vrouwen moeten zich in Zaanstad en overal vanzelfsprekend veilig voelen en weten dat er hulp is als zij dat nodig hebben. Daar zijn we nog niet.

2020 zaanstad kleurt oranje1

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­