De Zaanse Experience moet blijven!

Sporten, dansen, muziekles, gezonde voeding, het is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Tijdens corona is de Zaanse Experience ontstaan. Sport, cultuur en lifestyle activiteiten voor Zaanse kinderen en jongeren tijdens de vakantieweken. Voor de PvdA bestaat er geen beter middel dan sport en cultuur om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Daarom vinden wij: De Zaanse Experience moet blijven!

Tijdens corona hebben gemeente, sportbedrijf Zaanstad en andere partners de handen ineen geslagen. Daarmee was de Zaanse Experience geboren. Sport, cultuur en lifestyle activiteiten tijdens de vakantieweken in heel Zaanstad. Omdat het onzeker is of er in de toekomst voldoende geld is om de Experience weken te blijven organiseren, hebben wij aan Zaanstad gevraagd om met een voorstel te komen om deze weken ook in de toekomst blijvend te kunnen organiseren in. We willen daarmee bereiken dat in de begroting een structureel bedrag wordt opgenomen voor de organisatie.

In de eerste plaats is de Zaan Experience bedoeld om plezier te hebben met sport en cultuur activiteiten. Daarnaast is ook een doel om  kinderen en gezinnen te bereiken voor wie meedoen aan sport en cultuur of op vakantie gaan niet vanzelfsprekend is.  In Zaanstad is er de “Meedoen Zaanstad” regeling. Ouders kunnen gebruik maken van de regeling wanneer er te weinig geld is om de contributie voor sport- en cultuurverenigingen te betalen. Soms is het moeilijk om de ouders en kinderen te bereiken. Doordat kinderen naar de activiteiten komen van de Zaanse Experience kunnen de sportbuurtwerkers contact maken met de ouders. Zij kunnen ouders direct helpen. Zo wordt de stap voor kinderen om lid te worden van een sportclub of bijvoorbeeld om op  muziekles te gaan weer kleiner. En dat is goed voor de ontwikkeling van kinderen.

De PvdA heeft zich de afgelopen periode ook ingezet om aangepast sporten beter op de kaart te krijgen in Zaanstad. Mooi is het om te zien dat tijdens de vakantieweken er ook een Zaanse Experience Special is. Voor iedereen toegankelijk, maar speciaal bedoeld om kinderen kennis te laten maken met aangepaste sporten. Tijdens de herfstvakantie hebben wij de special dag bezocht. Een feest om te zien hoe kinderen met en zonder een extra uitdaging met elkaar plezier hebben.

Meedoen aan sport en cultuur en plezier hebben is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Wij blijven ons hiervoor inzetten. Want dit prachtige initiatief moet blijven! Samen bouwen we aan een beter Zaanstad.

Geert Rijken

PvdA Zaanstad

Motie Zaanse Experience moet blijven

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­