Songül Mutluer

Op 18 maart jl. werd de fractie van de PvdA door bewoners op de hoogte gebracht van de mogelijke asbestcalamiteiten aan de Bloemstraat in de Rosmolenbuurt te Zaandam.

De 70 bewoners van de 42 anti kraakpanden aan de Bloemstraat die aan Parteon toebehoren maar tijdelijk verhuurd zijn via Stichting Camelot hadden een brief gekregen om de panden begin maart te verlaten wegens de sloop en nieuwbouwplannen. De bewoners waren door Camelot gesommeerd om op straffe van een boete of geen uitbetaling van borg de vloerbedekking van deze panden te verwijderen. Een groot deel van de bewoners verwijderden zoals verzocht de vloerbedekking. Deze werden gedumpt in containers waar een tekort aan bleek te zijn. Bewoners uit de buurt trokken vervolgens tot diep in de avond de containers weer leeg opzoek naar waardevolle spullen. Een dag later werden de woningen afgezet met linten met asbest gevaar erop.

De bewoners deelden mee dat ze zich zorgen maakten, dat zij en andere bewoners niet vooraf zijn geïnformeerd dat er asbest aanwezig zou kunnen zijn en daardoor onnodig blootgesteld zijn aan asbest. Van deze situatie heeft de PvdA de gemeente op de hoogte gesteld.

Dit zijn de eerste alineas van de brief die de PvdA fractie heeft gestuurd naar het college in Zaanstad. De volledige brief kunt u hier downloaden.

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­