De Amandelbloesem

In de afgelopen week werd bekend dat het initiatief van ZVH, Evean, Zorgcirkel, Odion en de Vrienden van de Amandelbloesem om de Amandelbloesem open te houden niet haalbaar is gebleken. Nu horen we al een tijdje dat verschillende partijen zich al snel van de zelfde uitspraak bedienen dat “de bewoners de dupe zijn”. Zij zijn het die hun vertrouwde omgeving gaan verlaten en elders in de Zaanstreek een nieuw thuis moeten vinden.

Dit roept de vraag op in hoeverre dit klopt. De werkelijkheid is complexer dan het lijkt. Feit is dat het besluit van Evean om zich eind 2015 terug te trekken uit de Amandelbloesem al eerder was genomen. En dat, de beslissing om dat met een half jaar te versnellen, de nodige onrust met zich mee bracht.

Het algemene beeld is dat het goed vertoeven is in de Amandelbloesem, kleinschalig, huiselijk, gezellig. Er zijn veel activiteiten, een actief vrijwilligersnetwerk en zelfs een echte vriendenclub van de Amandelbloesem. Ook voor de wijk vervult het tehuis diverse functies en is daarmee belangrijk schakel in het sociaal-maatschappelijke netwerk.

Dit zijn de eerste alineas van het initiatief van ZVH, Evean, Zorgcirkel, Odion en de Vrienden van de Amandelbloesem.

Document:

Initiatief om de Amandelbloesem open te houden.

Reageren?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­