Eelco Taams

{jcomments on}Oostzaan is tegen het terugdraaien van de route van buslijn 92 en heeft dat laten weten aan de regioraad van de Stadsregio Amsterdam.  Ik ben ongerust over de discussie die in Amsterdam wordt gevoerd naar aanleiding van de actie die door bewoners van Kadoelen is gevoerd en heb actie ondernomen.

Met ingang van de nieuwe dienstregeling maakt de 92 deel uit van het  nieuwe MRA net van hoogwaardige regionale verbindingen. Deze voert onder meer langs De Vlinder (Achtersluispolder), het BovenIJ ziekenhuis en het Buikslotermeerplein. Dat zijn aantrekkelijke bestemmingen. Dank zij de nieuwe route kunnen Oostzaners gemakkelijker gebruikmaken van overstapmogelijkheden naar allerlei bestemmingen in Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Kennemerland. Het is een dwarsverbinding die in de regio ontbrak.

Er is al een flinke groei van het aantal passagiers vastgesteld. Dat onderschrijft de meerwaarde van de route en is bovendien goed voor de financiële exploitatie van de lijn. Dat is een extra voordeel in tijden waarin moet worden bezuinigd. Door een goede bezetting stijgt de kans dat de frequentie waarmee de 92 rijdt op peil blijft.

Al met al voldoende redenen om, samen met Zaanstad, het Dagelijks Bestuur van de Stadsregio te steunen in het standpunt dat de route moet blijven zoals die nu is. Ik heb daarover een brief aan de regioraad geschreven en wij zullen de belangen van Zaanse passagiers ook tijdens de besluitvorming bepleiten.

Eelco Taams
wethouder Oostzaan

Afdelingen

Zaanstad

Zaanstad

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Zaanstad mee bezig is en maak kennis met de Wethouder ...

Lees meer
1524
Oostzaan

Oostzaan

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Oostzaan mee bezig is en maak kennis met de fractieleden ...

Lees meer
1301
Wormerland

Wormerland

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Wormerland mee bezig is en maak kennis met de Wethouder ...

Lees meer
1336

Links

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­