Arie Lemsfonds Actueel

Struikelstenen onthuld

Struikelstenen onthuld

on 03 november 2021 in Arie Lemsfonds Nieuws

Gisteren zijn, na een korte ceremonie, de struikelstenen ter nagedachtenis van de familie Drukker onthuld. Andre Drost van het Arie ...

Lees meer
115
Arie Lemsfonds adopteert struikelstenen

Arie Lemsfonds adopteert struikelstenen

on 17 oktober 2021 in Arie Lemsfonds Nieuws

Na de succesvolle inzamelingsactie van 2019/2020 bleek dat het Arie Lemsfonds ook een derde aanvraag uit die ronde konden honoreren. We ...

Lees meer
141
Arie Lemsfonds steunt OG Krommenie en (T)huiswerkklas

Arie Lemsfonds steunt OG Krommenie en (T)huiswerkklas

on 16 september 2021 in Arie Lemsfonds Nieuws

Het Zaanse Arie Lemsfonds steunt muziekvereniging Onderling Genoegen uit Krommenie en de (T)huiswerkklas van Taalcafé de Sluis. In 2021 en 2022 ...

Lees meer
285
Indienen aanvraag / aanmelden goed doel

Indienen aanvraag / aanmelden goed doel

on 19 januari 2021 in Arie Lemsfonds Nieuws

Voor de uitreiking in 2021/2022 zijn we op zoek naar een nieuw goed doel waar het Arie Lemsfonds en de leden ...

Lees meer
1499
Arie Lemsfonds reikt cheque uit aan Humanitas

Arie Lemsfonds reikt cheque uit aan Humanitas

on 02 mei 2020 in Arie Lemsfonds Nieuws

Op 1 mei heeft het Arie Lemsfonds haar doel voor 2019/2020 voltooid. Dit keer werden twee projecten die de eenzaamheid in de ...

Lees meer
1643
Valentijnsdag Arie Lemsfonds

Valentijnsdag Arie Lemsfonds

on 15 februari 2020 in Arie Lemsfonds Nieuws

Een aantal leuke foto's die Sarah Vermoolen van De Zaanse Verhalen maakte tijdens het Valentijnsdiner van Von. 33 ...

Lees meer
1121

Conform de voorschriften van de Belastingdienst vermelden wij hier de voor de ANBI-status verplichte gegevens van de Stichting Arie Lemsfonds. Het fonds heeft sinds 9 oktober 2017 de ANBI status.

De naam van de instelling is "Stichting Arie Lemsfonds", opgericht 9 oktober 2017

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, RSIN 8580.12.066

Het postadres van de stichting luidt: Westerzoom 26, 1541 TW Koog aan de Zaan. Er is geen bezoekadres.

De doelstelling van de stichting is om binnen de Zaanstreek maatschappelijke doelen te steunen die bijdragen aan de prioriteiten van de Partij van de Arbeid.

In het beleidsplan 2017-2018 is aangegeven dat de stichting eerst een maatschappelijk doel uitkiest. Dat kan een project of activiteit in de Zaanstreek zijn, op de terreinen wonen, werken, sociaal en duurzaamheid (de actuele prioriteiten van de PvdA). Het project moet in de geest van oud-burgemeester Arie Lems zijn: verbindend, tegenstellingen overbruggend, geen rangen en standen, idealistisch, bewust van de omgeving. Een groep van ca. tien betrokken PvdA leden fungeert als initiatiefgroep om tot een dergelijke keuze te komen.

Na de keuze voor een project worden de daarvoor noodzakelijke gelden ingezameld. Dat kan via giften van leden, donaties van bedrijven, maar ook via sponsors die een individuele of gezamenlijke activiteit ondersteunen. Hierbij valt te denken aan iemand die zich laat sponsoren bij een hardloopwedstrijd, een benefietvoorstelling, een veiling of anderszins een activiteit waarbij de opbrengst ten goede komt aan het geselecteerde doel. Als het doel is bereikt worden de ingezamelde middelen gebruikt om het project uit te voeren. Vervolgens wordt een nieuw doel uitgekozen. Wordt er meer geld ingezameld dan voor het behalen van het doel nodig is dan zullen de overige gelden ten goede komen aan het nieuwe doel.

Bestuur van de stichting

P. Oudega, voorzitter
M. Damman, vice-voorzitter
R.J.M. van der Velde, secretaris
C. Smit, penningmeester
F.W. Smout, tweede penningmeester.

De leden van het bestuur ontvangen geen beloning voor hun werk. Alleen gemaakte onkosten kunnen worden vergoed. Dit is statutair vastgelegd. De stichting kent geen personeel.

Verslag Arie Lemsfonds 2019

Na de doorstart van het Arie Lemsfonds in 2017 in de nieuwe vorm en de uitvoering van het eerste project Rugzakjes voor de Kernschool in 2018 konden we begin 2019 een nieuwe ronde projecten verzamelen. Via publiciteit op sociale media en de website, mond-op-mondreclame en ook door actieve benadering kwamen 14 projectvoorstellen binnen. De werkgroep koos ervoor om deze keer het thema Eenzaamheid als leidraad te kiezen. Twee projecten sprongen er daarom voor ons uit: 1=Samen en Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas.
De Stichting 1=Samen heeft in Poelenburg een inloopruimte in gebruik gekregen. Om haar werk goed onder de aandacht te brengen van degenen voor wie het bedoeld is, had de stichting behoefte aan flyers en posters. Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek, dat zich richt op het actief bezoeken van eenzamen, had behoefte aan scholing voor de vrijwilligers, omdat die bij hun huisbezoeken met zeer uiteenlopende problematieken te maken krijgen.
Het Arie Lemsfonds besloot beide projecten te adopteren. Aanvullend besloot de stichting om ook twee struikelstenen te sponsoren.

Activiteiten

Om de noodzakelijke geldmiddelen bijeen te krijgen werden drie activiteiten georganiseerd. Met medewerking van Vereniging de Zaansche Molen en de Windmill Cruises kon op 23 mei vanaf de Zaanse Schans een boottocht worden gemaakt, waarbij burgemeester Jan Hamming als gids fungeerde. De entreeprijs kwam ten goede van het fonds. Het werd een geanimeerde tocht met een behoorlijk aantal deelnemers, waarin Jan Hamming vertelde over zijn eerste ervaringen in Zaanstad.

Op 18 oktober werd in het door fotograaf Ruben Timman opgezette Museum of Humanity (Hembrugterrein) een film vertoond die over eenzaamheid handelde: Goede Buren, van Stella van Voorst van Beest. Als gastvrouw leidde wethouder Songül Mutlüer de film in met gesprekken met de maakster van de film en met Ilonka Nieuweboer, coördinator van Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek. De opbrengst van de avond was voor dit project bestemd.

En als afsluiting van het jaar organiseerde het Arie Lemsfonds een kerstbrodenactie. Er werden er 365 verkocht en de opbrengst daarvan was eveneens bestemd voor het project van Humanitas.

Jaarverslag en jaarrekening 2020

Jaarverslag en jaarrekening 2019

Jaarverslag 2018

­