Beste PvdA-leden Zaanstreek,                                           

U herkent het vast wel dat u op een verjaardag hoort dat er mensen zijn die van kastje naar de muur worden gestuurd? Of vastlopen in een wir war van regelingen.

Als lid van het PvdA kunt u ook mensen wijzen op de gratis hulp die het ombudsteam biedt.

Of misschien kent u zonder de verjaardag-verhalen mensen in uw omgeving die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Verwijs deze mensen naar het ombudsteam.

Het PvdA ombudsteam Zaanstreek wil burgers die een steuntje in de rug nodig hebben, op een laagdrempelige manier verder helpen. Het gaat dan om hulp bij het vastlopen in de bureaucratie van een (semi) overheidsinstelling. Alle inwoners van de Zaanstreek, PvdA-lid of niet, die zijn vastgelopen en om hulp vragen, kunnen het ombudsteam benaderen. Met alle kennis over wet- en regelgeving en een uitgebreid netwerk zoekt het Ombudsteam samen met de burger naar een oplossing van zijn of haar probleem. Daarbij geldt wel, dat het ombudsteam niet op de stoel van de overheidsinstelling kan gaan zitten.

Wij hebben geen beslissingsbevoegdheid, maar wij kunnen wel helpen de mensen door het woud van regelgeving en bureaucratie heen te loodsen. Ook kunnen we een inschatting maken van de haalbaarheid van de wensen van de burger of verder doorverwijzen naar een adequate instelling.

Tot nu toe heeft het ombudsteam 21 hulpvragen binnen gekregen. Inhoudelijk kunnen wij niet ingaan op de vragen die het ombudsteam heeft binnengekregen dit omdat wij deze vragen vertrouwelijk behandelen.

Waarover gaan de problemen?

Onderwerp

Aantal

Inkomen

3

Schuld

3

Werk/integratie

1

Wajong

1

Openbare ruimte

4

WMO

2

Wonen

2

Bemiddeling bij  hulpverlening

2

Onderwijs

1

De onderwerpen zijn divers. Ongeveer de helft van de meldingen houdt duidelijk verband met de actuele politieke situatie, de crisis. Voor meer informatie zie ook het jaarverslag van het ombudsteam op de PvdA website www.pvdazaanstreek.nl

Mocht u iemand kennen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, verwijs dan naar onze contactgegevens.

We werken in de Zaanstreek met een mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

en een ombuds-GSM 06 579 771 81.  Belt iemand het 06-nummer dan kan een bericht worden ingesproken en wordt er binnen 24 uur teruggebeld.

Met vriendelijke groeten,

Namens het ombudsteam

Lenie Rademaker, Jarco Sonneveld, Mieke Patist en Grietje Bak.

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­