Winnie de Wit

Het Nederlandse luchtruim wordt opnieuw ingedeeld zodat vliegtuigen minder hinder geven. "Minder hinder en toch groei van Schiphol? Laat me niet lachen. Dat horen we al dertig jaar." 'Lobby-oma' Winnie de Wit van SOS Zaanstreek heeft geen vertrouwen meer in hinderbeperkende maatregelen.

De verhalen houden verleden levend, door Onno Hoekmeijer

“Het is wrang en teleurstellend dat het programma waar we een jaar mee bezig zijn geweest niet door kan gaan door de coronamaatregelen. Geen groot feest op de Dam om de vrijheid te vieren. Geen herdenking met een samenkomst, gedichten en verhalen. Maar van uitstel komt geen afstel!” aldus Onno Hoekmeijer voorzitter van het 4 en 5 mei Comité Zaanstad en partijgenoot.

Wij zijn Zaankanters, Louis Groen

Louis Groen van Zaans Architectuurplatform Babel wijst je op tal van details, die je misschien nooit eerder waren opgevallen!

Hüsnü Polat

Het ritje naar de studio in Koog aan de Zaan is vaste prik voor Hüsnü Polat. De drukke Zaankanter maakt met Radio 2000 een radioprogramma voor Turken in de Zaanstreek. "Het is een Zaans gebeuren, laat dat duidelijk zijn", vertelt Hüsnü enthousiast.

Leo Adema Zaankanter

Als één van de organisatoren van de Samenloop voor Hoop is Leo Adema betrokken bij het evenement dat in juni wordt gehouden op sportpark Krommenie. In 2011 liep hij voor de eerste keer mee en werd aangestoken door het virus. En sindsdien zit ik ook in de organisatie.

Zaankanter Gerbrand de Lange

Gerbrand de Lange is voorzitter van de koepelorganisatie Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad (OVO). In deze functie zet hij zich in voor een goede samenwerking en een hoge kwaliteit van het onderwijs in Zaanstad. Voordat hij deze functie ging bekleden was hij vestigingsdirecteur van Compaen (VMBO) en namens de PvdA een zeer gewaardeerd raadslid in Wormerland. Een echte onderwijsman met oog voor de toekomst en goed onderwijs voor alle leerlingen.

Paul Kramer

Paul Kramer  is architect. Bekend van het sluishuisje op het  sluizencomplex in Zaandam. Eerder dit jaar sprak hij bij het Wij zijn Zaankanters Café over Tiny Houses of "klaine hoissies" zoals hij ze noemt. Hij pleit voor meer oog voor de schoonheid  van Zaanstad en het inzetten van de lokale bouwkracht.

Annemieke Goudsmit, rolstoelvriendelijk Zaanstad

Annemieke Goudsmit vraagt regelmatig aandacht voor een rolstoelvriendelijke stad. Daarnaast is ze binnen de PvdA Zaanstreek actief met de ondersteuning van de afdeling. Annemieke laat zich niet beperken en is een echte powervrouw.

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer
­