Zaankanter Gerbrand de Lange

Gerbrand de Lange is voorzitter van de koepelorganisatie Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad (OVO). In deze functie zet hij zich in voor een goede samenwerking en een hoge kwaliteit van het onderwijs in Zaanstad. Voordat hij deze functie ging bekleden was hij vestigingsdirecteur van Compaen (VMBO) en namens de PvdA een zeer gewaardeerd raadslid in Wormerland. Een echte onderwijsman met oog voor de toekomst en goed onderwijs voor alle leerlingen.

De eerste prioriteit was de meerjarenkoers voor OVO de komende jaren. Gerbrand de Lange: “Het voortgezet onderwijs in Zaanstad is op orde. Geen enkele school zakt door het ijs, alle scholen hebben basistoezicht van de inspectie.’’ Dat is wel eens anders geweest. “En niet onbelangrijk: de scholenstichting is financieel gezond.” Het is een boeiende periode in het onderwijs, vindt het duo. De Lange: “De tijd dat je zei: ik werk mijn hele leven voor één baas is voorbij. Het gaat er om dat we leerlingen voorbereiden op die verandering. Waar zijn ze goed in? Wat vinden ze leuk? Waar liggen de kansen voor ze?”

De wereld is nu zo veranderlijk, het is opletten geblazen om de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden. De Lange: “Aan ons de taak om de grote lijnen te ontdekken in die veranderingen en de hypes bloot te leggen. Een voorbeeld van zo’n hype is dat het hele onderwijs digitaal zou moeten zijn. Er zijn steeds meer studies waaruit blijkt dat vooral bij langere teksten leerlingen het juist prettiger vinden om van papier te leren. Ze nemen de stof ook beter in zich op.

Lees het hele interview uit Dagblad Zaanstreek met Gerbrand de Lange en Betty van Nieuwenhuizen van OVO Zaanstad op de site;

Links

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­