Leo Adema Zaankanter

Als één van de organisatoren van de Samenloop voor Hoop is Leo Adema betrokken bij het evenement dat in juni wordt gehouden op sportpark Krommenie. In 2011 liep hij voor de eerste keer mee en werd aangestoken door het virus. En sindsdien zit ik ook in de organisatie.

Daarnaast staat hij voor de PvdA Zaanstad bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart op plek 10. Zijn kennis op het gebied van sociale woningbouw is een toegevoegde waarde. Hij deed deze kennis op tijdens zijn werk voor Parteon en hoopt deze in de raad te kunnen gaan inzetten.

Bij Samenloop voor Loop stel je een team samen waarmee je 24 uur gaat lopen. Per team moet er altijd één persoon op de baan zijn. ‘Voor ons als vrijwilligers behoort de Samenloop voor Hoop bij de Top Tien gebeurtenissen uit je leven. Je houdt er een speciale band aan over met de mensen met wie je het organiseert. Dit moet je meemaken’, vertelt Leo Adema.

Samenloop voor hoop is een wereldwijd concept, waar een Amerikaanse arts in 1986 mee is gestart. In 2006 was Borger de eerste Nederlandse gemeente die het organiseerde, inmiddels zijn er jaarlijks zo’n dertig Nederlandse gemeentes die een Samenloop voor Hoop organiseren om geld in te zamelen voor het KWF. Vorig jaar is er in Nederland 3,5 miljoen opgehaald.

Voor de vierde keer wordt op 23 en 24 juni 2018 Samenhoop voor Loop in Zaanstreek-Noord in Krommenie gehouden.

Lees het hele interview met Leo Adema en Jan Kee op Zaanse Verhalen.

Links

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­