Nieuws Zaanstad

Zaanstad kleurt Oranje

Zaanstad kleurt Oranje

on 25 november 2020 in Nieuws Zaanstad

25 november is het Orange the world-dag, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De verhalen van vrouwen die als gevolg ...

Lees meer
67
Algemene beschouwingen

Algemene beschouwingen

on 29 oktober 2020 in Nieuws Zaanstad

Voorzitter, We leven in een zeldzaam moeilijke tijd. En waar we in maart nog hoopten dat corona bij deze begroting ...

Lees meer
205
Wat blijft er over van de Zaanse cultuur na de Covid-19 crisis?

Wat blijft er over van de Zaanse cultuur na de Covid-19 crisis?

on 16 september 2020 in Nieuws Zaanstad

'Cultuur geeft de stad haar eigen identiteit. Het speelt ook een verbindende rol tussen de inwoners van Zaanstad. Honderden vrijwilligers ...

Lees meer
386
Nieuw inburgeringsstelsel socialer en rechtvaardiger

Nieuw inburgeringsstelsel socialer en rechtvaardiger

on 15 september 2020 in Nieuws Zaanstad

Per 1 juli 2021 wijzigt het inburgeringsstelsel. Als PvdA Zaanstad juichen we toe dat in het nieuwe stelsel maatwerk en hulp aan ...

Lees meer
256
Betaalbare energietransitie

Betaalbare energietransitie

on 25 augustus 2020 in Nieuws Zaanstad

Afgelopen weekend stond er een stukje in het Noordhollands Dagblad over de visie van de PvdA Zaanstad op de regionale ...

Lees meer
238
Dienstverlening gemeente Zaanstad

Dienstverlening gemeente Zaanstad

on 24 augustus 2020 in Nieuws Zaanstad

Afgelopen donderdag bespraken we in het Zaanstadberaad de visie op de dienstverlening van de Gemeente Zaanstad. Een gemeente die samenwerkt, ...

Lees meer
248
Jeroen Olthof

Tijdens de afdelingsvergadering van PvdA Zaanstreek heeft onze wethouder Jeroen Olthof aangegeven zich bij de komende gemeenteraadsverkiezing niet verkiesbaar te stellen. In 2018 is Jeroen 12 jaar actief in de Zaanse gemeenteraad.

4 jaar als raadslid en 8 jaar als wethouder. Het bestuur begrijpt zijn afweging en respecteert zijn besluit. Wij zijn trots op wat hij bereikt heeft op het gebied van de sociale wijkteams, armoedebestrijding, huisvesting en sport. Daarnaast zijn we trots op hoe hij dat bereikt heeft; toegankelijk, betrokken, overtuigend, verbindend, sociaal en gepassioneerd voor zijn doelstellingen. We gaan Jeroen missen in de raadzaal, maar gelukkig niet in de afdeling. 

Met de onderstaande verklaring gaf Jeroen zelf na de vergadering bekendheid aan zijn besluit.

Verklaring PvdA-wethouder Jeroen Olthof

NA DE VERKIEZINGEN IN 2018 BEËINDIG IK MIJN ACTIEVE POLITIEKE CARRIÈRE.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zal ik niet meer beschikbaar zijn voor de politiek in Zaanstad. Ik heb dan 4 jaar als raadslid en 8 jaar als wethouder een bijdrage mogen leveren aan deze mooie stad.

Met heel veel plezier ben ik 12 jaar in de Zaanse politiek actief geweest. Vol overgave heb ik deze eervolle functies vervult.

Het besluit om niet meer verkiesbaar te zijn is niet makkelijk geweest. Ik heb daar de tijd voor genomen en ben tot de conclusie gekomen dat ik iets anders moet gaan doen. Het is mijn ambitie om in de toekomst mijn bijdrage te leveren in de zorg of volkshuisvesting.

Ik maak het nu bekend om binnen de PvdA plaats te maken voor nieuwe talentvolle mensen. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw verkiezingsprogramma en er zal een nieuwe lijsttrekker gekozen worden. Ik heb daarom besloten nu duidelijkheid te geven over mijn eigen ambities.

Tot de verkiezingen zal ik me met veel inzet en passie voor Zaanstad blijven inzetten. Wethouder in Zaanstad blijft de mooiste functie die er bestaat. Ook na de verkiezingen zal ik me op de achtergrond voor de PvdA en Zaanstad blijven inzetten.


Naar aanleiding van zijn onderstaande bekendmaking gaf Jeroen Olthof een interview voor RTV Zaanstreek.

 

 


In reactie op dit bericht ontving Jeroen een stortvloed aan reacties van Zaankanters die hun teleurstelling en waardering uitspraken. Enkele reacties die op facebook staan;

Suzanne Pronk  Wat een onaangename verrassing. Ik had gehoopt dat je opging voor de functie van burgemeester. Respect voor je beslissing maar had gehoopt nog even verder te kunnen. Je hebt mooie producten geleverd en zaanstad op de kaart gezet. Bedankt voor je tomeloze inzet. Oké je bent nog niet weg maar schrik van je bericht. Heel veel succes met het vinden van een nieuwe leuke baan.

Nel Koppers  Jeroen Olthof  dank voor je realisme en eveneens dank voor je nimmer aflatende (duurzame) inzetbaarheid voor de inwoners (en organisaties) binnen Zaanstad!  
Buiten je betrokkenheid, spatte het werkplezier er bij je vanaf, waardoor je anderen enorm wist te stimuleren.
PS ik hoop je nog vaak te zien en te spreken....

Adriaan Heg  Jeroen Olthof  Zaanstad als wethouder op de Kaart Gezet !!!!!

Ria Kee Holkamp  Een begrijpelijke beslissing hoe moeilijk het ook is  
Je zal op veel vlakken gemist gaan worden ...je inzet ...je gedrevenheid ...je persoonlijkheid ...ik ben blij dat ik je heb leren kennen als een zeer betrokken zeer betrouwbaar. ..maar vooral als Jeroen ....warm ..hartelijk ...en vooral doe maar gewoon ...

Micky Biddlecombe  Toch jammer als iemand die geboren is voor een functie en die vol passie en overgave uitvoert besluit het stokje over te geven..... je hebt het moeilijk gemaakt voor je opvolger, wie durft het aan in deze voetsporen te stappen? We hebben nog een jaar, zo kunnen we er aan wennen, maar voor mij is dit even een nare manier om "wakker te worden!".

Hans Kuyper  Dat is jammer, Jeroen! Maar twaalf jaar is lang, en je hebt veel bereikt. Ik ga de komende maanden nog maar eens extra stevig met je in debat!

Alfred Ankum  Een logisch en verstandig besluit, maar oh oh oh ... wat zal de stad en met name de sport jou gaan missen. Waar vinden we een nieuwe wethouder die echt passie heeft voor (onder andere) de sport?

Gerben Eijzinga  Potverdomme  Jeroen, mijn dag begon redelijk goed maar dat is in 1x verdwenen. Jij weet als geen ander dat jouw partij niet mijn partij is. Maar je weet ook dat ik jouw heel hoog heb zitten. Niet alleen als wethouder maar ook als mens. Jouw deur stond en staat altijd open voor iedereen. Ook als mensen bij je kwamen met privé problemen en als het niet over politiek ging. Er is voor mij toch nog een klein sprankeltje hoop en we hebben het daar in de wandelgangen veel een over gehad. JEROEN solliciteer naar de functie van BURGEMEESTER want dit is jouw gemeente. Ik weet dat dit misschien stille hoop is. Ik wens je heel veel Suc6 en plezier met wat je ook gaat doen, maar hoop wel dat we contact houden en dat ja na je politieke carrière je gezicht nog wel eens laat zien.

Rob Smits  Verdorie Jeroen! Als Loopbaanprofessional zeg ik: Top! Beweging op de arbeidsmarkt is goed. Als burger zeg ik: we gaan je enorm missen!

Afdelingen

Zaanstad

Zaanstad

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Zaanstad mee bezig is en maak kennis met de Wethouder ...

Lees meer
4982
Oostzaan

Oostzaan

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Oostzaan mee bezig is en maak kennis met de fractieleden ...

Lees meer
4347
Wormerland

Wormerland

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Wormerland mee bezig is en maak kennis met de Wethouder ...

Lees meer
4425

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Wij zijn Zaankanters

­