Nieuws Zaanstad

120 sociale huurwoningen op het Eiland in Zaandam,  wat is er werkelijk aan de hand?

120 sociale huurwoningen op het Eiland in Zaandam, wat is er werkelijk aan de hand?

on 26 maart 2021 in Nieuws Zaanstad

Je bent ouder, opa of oma, tante of oom en je kent vast allemaal wel jongeren in je omgeving die ...

Lees meer
215
Samen meer, jongerenwerk in Zaanstad

Samen meer, jongerenwerk in Zaanstad

on 23 februari 2021 in Nieuws Zaanstad

In Zaanstad moeten we zeker zijn van kansengelijkheid voor iedereen. Kansen om je talenten te ontplooien, kansen om net dat ...

Lees meer
152
Zo hadden we het niet bedoeld

Zo hadden we het niet bedoeld

on 16 februari 2021 in Nieuws Zaanstad

“Zij aan zij staan met de slachtoffers van de toeslagenaffaire en het geschonden vertrouwen herstellen. Dat is wat wij nu ...

Lees meer
330
Maak werk van basisbanen in Zaanstad

Maak werk van basisbanen in Zaanstad

on 07 februari 2021 in Nieuws Zaanstad

In de uitkeringspraktijk wordt vaak gesproken over ‘mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt’. Maar we vergeten dat de ...

Lees meer
369
Eindelijk wordt Airbnb en commerciële verhuur van woonruimte aan banden gelegd!

Eindelijk wordt Airbnb en commerciële verhuur van woonruimte aan banden gelegd!

on 02 februari 2021 in Nieuws Zaanstad

Als PvdA vinden we dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar huis. De beste oplossing daarvoor is en ...

Lees meer
210
Voorrang op woning voor leraren in Zaanstad

Voorrang op woning voor leraren in Zaanstad

on 16 januari 2021 in Nieuws Zaanstad

Afgelopen jaar is het lerarentekort in Zaandam veelvuldig in het nieuws gekomen. Zo maken leraren en ouders zich al langere ...

Lees meer
395
Jeroen Olthof

Tijdens de afdelingsvergadering van PvdA Zaanstreek heeft onze wethouder Jeroen Olthof aangegeven zich bij de komende gemeenteraadsverkiezing niet verkiesbaar te stellen. In 2018 is Jeroen 12 jaar actief in de Zaanse gemeenteraad.

4 jaar als raadslid en 8 jaar als wethouder. Het bestuur begrijpt zijn afweging en respecteert zijn besluit. Wij zijn trots op wat hij bereikt heeft op het gebied van de sociale wijkteams, armoedebestrijding, huisvesting en sport. Daarnaast zijn we trots op hoe hij dat bereikt heeft; toegankelijk, betrokken, overtuigend, verbindend, sociaal en gepassioneerd voor zijn doelstellingen. We gaan Jeroen missen in de raadzaal, maar gelukkig niet in de afdeling. 

Met de onderstaande verklaring gaf Jeroen zelf na de vergadering bekendheid aan zijn besluit.

Verklaring PvdA-wethouder Jeroen Olthof

NA DE VERKIEZINGEN IN 2018 BEËINDIG IK MIJN ACTIEVE POLITIEKE CARRIÈRE.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zal ik niet meer beschikbaar zijn voor de politiek in Zaanstad. Ik heb dan 4 jaar als raadslid en 8 jaar als wethouder een bijdrage mogen leveren aan deze mooie stad.

Met heel veel plezier ben ik 12 jaar in de Zaanse politiek actief geweest. Vol overgave heb ik deze eervolle functies vervult.

Het besluit om niet meer verkiesbaar te zijn is niet makkelijk geweest. Ik heb daar de tijd voor genomen en ben tot de conclusie gekomen dat ik iets anders moet gaan doen. Het is mijn ambitie om in de toekomst mijn bijdrage te leveren in de zorg of volkshuisvesting.

Ik maak het nu bekend om binnen de PvdA plaats te maken voor nieuwe talentvolle mensen. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw verkiezingsprogramma en er zal een nieuwe lijsttrekker gekozen worden. Ik heb daarom besloten nu duidelijkheid te geven over mijn eigen ambities.

Tot de verkiezingen zal ik me met veel inzet en passie voor Zaanstad blijven inzetten. Wethouder in Zaanstad blijft de mooiste functie die er bestaat. Ook na de verkiezingen zal ik me op de achtergrond voor de PvdA en Zaanstad blijven inzetten.


Naar aanleiding van zijn onderstaande bekendmaking gaf Jeroen Olthof een interview voor RTV Zaanstreek.

 

 


In reactie op dit bericht ontving Jeroen een stortvloed aan reacties van Zaankanters die hun teleurstelling en waardering uitspraken. Enkele reacties die op facebook staan;

Suzanne Pronk  Wat een onaangename verrassing. Ik had gehoopt dat je opging voor de functie van burgemeester. Respect voor je beslissing maar had gehoopt nog even verder te kunnen. Je hebt mooie producten geleverd en zaanstad op de kaart gezet. Bedankt voor je tomeloze inzet. Oké je bent nog niet weg maar schrik van je bericht. Heel veel succes met het vinden van een nieuwe leuke baan.

Nel Koppers  Jeroen Olthof  dank voor je realisme en eveneens dank voor je nimmer aflatende (duurzame) inzetbaarheid voor de inwoners (en organisaties) binnen Zaanstad!  
Buiten je betrokkenheid, spatte het werkplezier er bij je vanaf, waardoor je anderen enorm wist te stimuleren.
PS ik hoop je nog vaak te zien en te spreken....

Adriaan Heg  Jeroen Olthof  Zaanstad als wethouder op de Kaart Gezet !!!!!

Ria Kee Holkamp  Een begrijpelijke beslissing hoe moeilijk het ook is  
Je zal op veel vlakken gemist gaan worden ...je inzet ...je gedrevenheid ...je persoonlijkheid ...ik ben blij dat ik je heb leren kennen als een zeer betrokken zeer betrouwbaar. ..maar vooral als Jeroen ....warm ..hartelijk ...en vooral doe maar gewoon ...

Micky Biddlecombe  Toch jammer als iemand die geboren is voor een functie en die vol passie en overgave uitvoert besluit het stokje over te geven..... je hebt het moeilijk gemaakt voor je opvolger, wie durft het aan in deze voetsporen te stappen? We hebben nog een jaar, zo kunnen we er aan wennen, maar voor mij is dit even een nare manier om "wakker te worden!".

Hans Kuyper  Dat is jammer, Jeroen! Maar twaalf jaar is lang, en je hebt veel bereikt. Ik ga de komende maanden nog maar eens extra stevig met je in debat!

Alfred Ankum  Een logisch en verstandig besluit, maar oh oh oh ... wat zal de stad en met name de sport jou gaan missen. Waar vinden we een nieuwe wethouder die echt passie heeft voor (onder andere) de sport?

Gerben Eijzinga  Potverdomme  Jeroen, mijn dag begon redelijk goed maar dat is in 1x verdwenen. Jij weet als geen ander dat jouw partij niet mijn partij is. Maar je weet ook dat ik jouw heel hoog heb zitten. Niet alleen als wethouder maar ook als mens. Jouw deur stond en staat altijd open voor iedereen. Ook als mensen bij je kwamen met privé problemen en als het niet over politiek ging. Er is voor mij toch nog een klein sprankeltje hoop en we hebben het daar in de wandelgangen veel een over gehad. JEROEN solliciteer naar de functie van BURGEMEESTER want dit is jouw gemeente. Ik weet dat dit misschien stille hoop is. Ik wens je heel veel Suc6 en plezier met wat je ook gaat doen, maar hoop wel dat we contact houden en dat ja na je politieke carrière je gezicht nog wel eens laat zien.

Rob Smits  Verdorie Jeroen! Als Loopbaanprofessional zeg ik: Top! Beweging op de arbeidsmarkt is goed. Als burger zeg ik: we gaan je enorm missen!

Afdelingen

Zaanstad

Zaanstad

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Zaanstad mee bezig is en maak kennis met de Wethouder ...

Lees meer
5580
Oostzaan

Oostzaan

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Oostzaan mee bezig is en maak kennis met de fractieleden ...

Lees meer
5147
Wormerland

Wormerland

on 22 november 2016 in Afdelingen

Lees meer over de actuele zaken waar de fractie van Wormerland mee bezig is en maak kennis met de Wethouder ...

Lees meer
5070

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Wij zijn Zaankanters

­